Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Μνημονιακή αθλιότητα της κυβέρνησης με φτηνούς και χωρίς δικαιώματα εργαζόμενους

Εφαρμόζοντας πιστά, οι κυβερνητικοί μνημονιακοί υπηρέτες, τις εντολές των δανειστών αντικαθιστούν το εργατικό δίκαιο με το δίκαιο του κεφαλαίου. Καταργώντας κάθε έννοια εργασιακής σχέσης που με αγώνες έχουν κατακτηθεί από τους εργαζόμενους, επαναφέρουν σχέσεις εργασίας που εξευτελίζουν την εργασία και την αξιοπρέπεια του εργαζόμενου.

Η δημιουργία Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων με κατ’ επίφαση μερισματούχους τους εργαζόμενους που θα συμμετάσχουν , η κοινωφελής εργασία πεντάμηνης διάρκειας και η ενοικίαση εργαζομένων με μπλοκάκι, έρχονται να υποκαταστήσουν την μόνιμη και σταθερή εργασία, δημιουργώντας παράλληλα νέες στρατιές ομήρων ψηφοφόρων, κακοπληρωμένων και χωρίς εργασιακά δικαιώματα, εργαζομένων. 

Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ εκμεταλλευόμενες πλήρως την ανθρώπινη ανάγκη για επιβίωση, την ανεργία που «φρόντισαν» να γιγαντώσουν, την ανέχεια και την εξαθλίωση που οι ίδιες επέβαλλαν στην πλειοψηφία της κοινωνίας και στους εργαζόμενους, υπακούοντας τυφλά και αδιαμαρτύρητα στις μνημονιακές εντολές της τρόικας, μετατρέπουν τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα σε μια απέραντη «Μανωλάδα». Με μισθούς πείνας και εργασιακά δικαιώματα Κίνας. 

Με την πολυδιαφημιζόμενη «μία πρόσληψη για κάθε απόλυση» που χρησιμοποιείται προπαγανδιστικά και αποπροσανατολιστικά από την μνημονιακή συγκυβέρνηση και τα εντεταλμένα Μ.Μ.Ε προκειμένου να κρύψουν την αθλιότητα των αποφάσεων τους, εξυπηρετούν πρώτα απ’ όλα το ύψιστο γι’ αυτούς ζητούμενο που είναι η ψηφοθηρία και εν συνεχεία, υλοποιούν τις υποσχέσεις που έχουν δώσει στους τοκογλύφους δανειστές, για απολύσεις εργαζομένων και συρρίκνωση του δημόσιου τομέα και πάνω απ’ όλα για φτηνούς και χωρίς δικαιώματα εργαζόμενους. 

Ακολουθεί προς ενημέρωση σας και χωρίς να υιοθετείτε από το megalo-limani δημοσίευμα της aftodioikisi.gr    

Σχέδιο για 20.000 ενοικιαζόμενους υπαλλήλους σε Δημόσιο, ΟΤΑ το 2014 

Την επέκταση του καθεστώτος της ενοικίασης εργαζομένων που λειτουργεί σήμερα στον ιδιωτικό τομέα και σε φορείς όπως η Εθνική Τράπεζα, ο ΟΤΕ και τα ΕΛΤΑ σε όλο τον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα και τους ΟΤΑ σχεδιάζει η κυβέρνηση. 

Μάλιστα, στόχος είναι εντός του 2014 να εργάζονται στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ με αυτό το καθεστώς περί τους 20.000 υπαλλήλους. Φαίνεται, δε, με τέτοιους υπαλλήλους θα καλυφθεί και μεγάλο τμήμα της καθαριότητας στους δήμους, εφόσον προχωρήσει το σχέδιο για κατάργηση του συγκεκριμένου τομέα στους ΟΤΑ που είχε αποκαλύψει η aftodioikisi.gr. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «πρώτου θέματος» το καθεστώς επεκτείνεται πλέον σε όλες τις νέες εταιρείες του χώρου των αποκρατικοποιήσεων, όπως το Enterprise Greece, το ΤΑΙΠΕΔ, η ΕΤΑΔ και το Παραλιακό Μέτωπο, για κάθε νεοπροσληφθέντα. 

Στόχος είναι η ελάφρυνση του Δημόσιου Τομέα τόσο αναφορικά με τον αριθμό των υπαλλήλων που, ούτως ή άλλως, αποτελεί και μνημονιακή δέσμευση της χώρας όσο και αναφορικά με το μισθολογικό κόστος. 

Κι αυτό γιατί σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι θα εργάζονται με συμβάσεις έργου, θα έχουν ασφάλιση στον ΟΑΕΕ (δηλαδή, ως ελεύθεροι επαγγελματίες) και θα αμείβονται έως και 50% λιγότερο από τους υπόλοιπους συμβασιούχους.

δημοσίευσε ...