Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2014

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ στηρίζει την 48ωρη απεργία των εργαζομένων στο Β.Σ.Σ.(3 – 4 Απριλίου 2014)

Με ανακοίνωση της ε/ε της ΠΟΕ-ΟΤΑ προς στους συλλόγους – μέλη της στηρίζει την 48ωρη πανελλαδική απεργία που έχει προκηρύξει το πανελλήνιο συντονιστικό όργανο συλλόγων και σωματείων εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια Στο Σπίτι» για την Πέμπτη 3 και Παρασκευή 4 Απριλίου 2014 και καλεί σε μαζική συμμετοχή τους εργαζόμενους της τοπικής αυτοδιοίκησης στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει οριστεί για την Πέμπτη 3 Απριλίου στις 10.00 το πρωί έξω από τη Βουλή (Βασ. Σοφίας 2 – Αθήνα)

Η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ αναφέρει:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΠΕΜΠΤΗ 3 και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014
48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στο «ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ»
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εκφράζει την αγωνιστική συμπαράσταση της στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ» που έχουν προκηρύξει 48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την ΠΕΜΠΤΗ 3 και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014.

Τους καλύπτει συνδικαλιστικά και καλεί ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους στο Πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ» και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετέχουν μαζικά στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ που θα πραγματοποιηθεί την ΠΕΜΠΤΗ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014, στις 10.00 το πρωί, έξω από τη Bουλή (Βασ. Σοφίας 2 – Αθήνα).

Οι εργαζόμενοι στο Πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ» μαζί με όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, διεκδικούν:

1. Την ΑΜΕΣΗ καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους που για επτά (7) μήνες παραμένουν απλήρωτοι με αποτέλεσμα να οδηγούνται στην εξαθλίωση και αυτοί και οι οικογένειές τους.

2. Τη διασφάλιση της σταθερής και τακτικής χρηματοδότησης για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του προγράμματος.

3. Τη διασφάλιση της συνέχισης της λειτουργίας του Προγράμματος «ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ» και των εργαζομένων που προσφέρουν κοινωνική φροντίδα για 12 χρόνια συνεχώς. Σύσταση οργανωμένων Κοινωνικών Υπηρεσιών σε όλους τους Δήμους και ένταξη σε αυτές όλων των εργαζομένων.

4. Την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης του Προγράμματος μέσω Μ.Κ.Ο. και ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. που προωθούν κυβέρνηση και αιρετοί.

Σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση και οι πολιτικές της συγκυβέρνησης και της τρόικας έχουν στο στόχαστρο τις κοινωνικές υπηρεσίες, έχουμε ΟΛΟΙ υποχρέωση να υπερασπιστούμε τη συνέχιση της λειτουργίας τους και το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα τους.

δημοσίευσε ...