Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Κυβέρνηση και τρόικα «κουρελιάζουν» το σύνταγμα για να ικανοποιήσουν «τ’ αφεντικά» τους.


Με αντισυνταγματικούς νόμους, πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, βία και χημικά από τις δυνάμεις καταστολής και μεθοδολογία που έρχεται από την εποχή της χούντας η μνημονιακή συγκυβέρνηση υλοποιεί τις υποσχέσεις της σε τρόικα και κεφάλαιο.


«Κουρελιάζει» το σύνταγμα, καταργεί φορείς και υπηρεσίες, ενώ αδιαφορεί για τις ζωές των εργαζομένων που καταστρέφει οδηγώντας τους στην ανεργία ή στην κακοπληρωμένη και χωρίς δικαιώματα εργασία, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα υπερκέρδη του μεγάλου κεφαλαίου και να φορτώσει με νέα οικονομικά βάρη την κοινωνία από τις ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των υπηρεσιών.

Αυτό αποφάνθηκε με έκθεση που … εκθέτει την κυβέρνηση, η επιστημονική επιτροπή της Βουλής, κρίνονται αντισυνταγματικές και παράνομες αρκετές διατάξεις του νομοσχεδίου που έχει κατατεθεί από το Υπουργείο Διοικητικής … «Απορύθμισης» προς ψήφιση στη Βουλή, για τις διαθεσιμότητες – απολύσεις υπαλλήλων.

Μεταξύ των διατάξεων που κρίνονται αντισυνταγματικές και παράνομες από την επιτροπή της Βουλής είναι και:

Α. Η διάταξη που προβλέπει την απόλυση των εργαζομένων στους καταργούμενους φορείς (ΤΕΟ κ.α.) χωρίς την τήρηση της νομοθεσίας για τις ομαδικές απολύσεις (ν. 1387/83)

Β. Η διάταξη που προβλέπει την απόλυση των συμβασιούχων στους καταργούμενους οργανισμούς χωρίς αποζημίωση

Γ. Η διάταξη που προβλέπει την διαθεσιμότητα των υπαλλήλων που συνεπιφέρει την κατάργηση της οργανικής τους θέσης.

Δ. Τη διάταξη που προβλέπει τον αναδρομικό έλεγχο όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και έργου που μετετράπησαν σε αορίστου χρόνου μέσω ΑΣΕΠ σε βάθος εικοσαετίας!

Αντισυνταγματικό, βαθιά αντικοινωνικό και υπαλληλοκτόνο χαρακτήρισε σε δηλώσεις του ο βουλευτής Αττικής και υπεύθυνος του Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, ζητώντας την απόσυρσή του.
Τελικά, με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ απερρίφθη αργά το βράδυ από την Ολομέλεια της Βουλής η ένσταση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ και υποστήριξαν ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ και Ανεξάρτητοι Έλληνες στο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τις συγχωνεύσεις φορέων του Δημοσίου. 
Στην Έκθεσης της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής αναφέρθηκε και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, «Είναι αξιοθρήνητη η τοποθέτηση της ΝΔ. Δεν ξέρετε να διαβάζετε; Εδώ υπάρχει μία Έκθεση της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής. Οφείλετε να την διαβάσετε. Είναι θεσμός της Βουλής η Επιστημονικό Επιτροπή της Βουλής, δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ. Υπηρετεί ένα ρόλο που δεν μπορεί να τον γράφουμε συνεχώς στα παλιά μας τα παπούτσια».

Ο αγώνας διαρκείας και η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην σημερινή (12/3/2014) απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και στο συλλαλητήριο στις 11.00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος μπορεί να στείλει το μήνυμα στους μνημονιακούς υπηρέτες ότι η αντιδημοκρατικότητα και ο αυταρχισμός τους δεν θα περάσουν, οι μνημονιακοί νόμοι να καταργηθούν.


Ολόκληρη η έκθεση της επιτροπής νομιμότητας της Βουλής ΕΔΩ

δημοσίευσε ...