Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Με υψωμένη την γροθιά βγήκαν οι αγωνιστές και «ελευθέρωσαν» την αίθουσα του Δημ.Συμβουλίου της Αθήνας



Περίπου στις 9.00 το βράδυ «ελευθέρωσαν» το Δημαρχείο οι αγωνιστές εργαζόμενοι που από το πρωί στις 11.30 είχαν καταλάβει την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, παλεύοντας για την κατάργηση του ανθρωποκτόνου μέτρου της διαθεσιμότητας που  οδηγεί σε απόλυση.



Με πρωτοβουλία της Α.Σ.Κ – Ο.Τ.Α και των Αγωνιστικών Συσπειρώσεων και σε συνεννόηση με των συντονιστικό των Εργαζομένων που βρίσκονται σε Διαθεσιμότητα (Σχολικοί Φύλακες – Εκπαιδευτικοί – Καθαρίστριες του Υπ. Οικονομικών – εργαζόμενοι στα Α.Ε.Ι), αποφασίστηκε η κατάληψη του Δημαρχείου της Αθήνας και της αίθουσας Δημοτικού Συμβουλίου με τον συμβολισμό ως πρώτου δήμου της χώρας αλλά και της στάσης που έχουν κρατήσει οι αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις διαθεσιμότητες – απολύσεις εργαζομένων και στην κατάργηση υπηρεσιών.


Οι εργαζόμενοι που πήραν μέρος στην κινητοποίηση και ήταν από διαφορετικούς χώρους  και κλάδους απέδειξαν πως μπορεί να βρεθεί κοινός βηματισμός και συντονισμός δράσεων, με θετικά αποτελέσματα, όταν υπάρχει η ανάλογη βούληση και  εκλείπουν φυσικά οι παραγοντισμοί και η προσπάθεια αυτοπροβολής οι οποίες τα υπονομεύουν.



Το μήνυμα που έστειλαν οι αγωνιστές της κατάληψης (19/3/2014) του Δημαρχείου της Αθήνας, με την συγκεκριμένη κινητοποίηση τους, προς τις δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις και την ΑΔΕΔΥ, είναι η εντατικοποίηση και η κλιμάκωση των αγώνων με καταλήψεις και δημιουργία των δημαρχείων των μεγάλων πόλεων σε κέντρο αγώνα που θα συσπειρώνουν τα πρωτοβάθμια Σωματεία και τους εργαζόμενους όλων των κλάδων με την κοινωνία που πλήττονται από την αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης και της τρόικας.



Ήταν συνειδητή επιλογή των εργαζομένων αγωνιστών να μην επιδιώξουν ή δεχτούν συνάντηση και συνομιλία με τον Δήμαρχο Αθηναίων, γιατί θα ήταν χωρίς κανένα νόημα από τη στιγμή που και ο Δήμαρχος Αθηναίων μαζί με την πλειοψηφία της ΚΕΔΕ είναι αυτοί που συναινούν και στηρίζουν τα μνημονιακά μέτρα και την κυβέρνηση.



Ο αποκλεισμός, με εντολή του Δημάρχου, των εκπροσώπων του κοινοβουλίου που ήρθαν να συμπαρασταθούν στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων  δείχνει τον πανικό στον οποίο έχει περιέλθει ο δήμαρχος αντιλαμβανόμενος μαζί με τους μνημονιακούς υπηρέτες ότι οι μέρες τους τελειώνουν και ο αγώνας των εργαζομένων και της κοινωνίας θα τους ανατρέψει μαζί με την βάρβαρη, αυταρχική και νεοφιλελεύθερη πολιτική τους.


Η Αυτόνομη Συνδικαλιστική Κίνηση Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην 48ωρη απεργία,  19/3-20/3, που έχει αποφασίσει η ΑΔΕΔΥ  και  στα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν:


Την Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014, στην Αθήνα, στην Πλατεία Κλαυθμώνος και ώρα 11:00πμ και στην Θεσσαλονίκη, στο Άγαλμα του Βενιζέλου και ώρα 11:00πμ.


Την Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2014, στην Αθήνα στην Πλατεία Κλαυθμώνος και ώρα 1:00μμ και στη συνέχεια, στις 3:00μμ συγκέντρωση – συναυλία έξω από τη Βουλή, με σύνθημα «Υπερασπιζόμαστε τα Δημόσια Κοινωνικά Αγαθά – όχι στις απολύσεις»


ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ         

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ 19 ΚΑΙ 20 ΜΑΡΤΗ


ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ – ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ


ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ


ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ



Μάρτιος 2014                                                  Α.Σ.Κ. – Ο.Τ.Α.

δημοσίευσε ...