Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή, το όνομα της νέας παράταξης

Και το όνομα αυτής… Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (ΜΕΤΑ). Αυτό είναι το όνομα της νέας συνδικαλιστικής δύναμης στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, που δημιουργήθηκε το Σαββατοκύριακο 15 & 16 Μαρτίου στην Ιδρυτική Συνδιάσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο Σινέ «Κεραμικός», με τη συμμετοχή συνδικαλιστικών φορέων, συλλογικοτήτων και ανένταχτων συνδικαλιστών.

Οι εργασίες της Συνδιάσκεψης έγιναν και ολοκληρώθηκαν σε πανηγυρικό κλίμα, με την εκλογή του νέου 71μελούς γενικού συμβουλίου αλλά και την έγκριση του Καταστατικού Λειτουργίας της ΜΕΤΑ.

Οι συμμετέχοντες στην Ιδρυτική Συνδιάσκεψη τόνισαν σημασία που έχει η δημιουργία της ΜΕΤΑ, - ιδιαίτερα στη σημερινή συγκυρία όπου το κίνημα έχει απαξιωθεί και οι εργασιακές σχέσεις έχουν αλωθεί από τα μνημόνια, τους δανειστές, και την αγαστή συνεργασία κυβέρνησης και Κεφαλαίου-, στην ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού και εργατικού κινήματος, μακριά από τον κυβερνητικό, τον κομματικό και τον εργοδοτικό συνδικαλισμός, το σεχταρισμό και την απομόνωση.

Στόχος της Μαχητικής Εργατοϋπαλληλικής Ταξικής Ανατροπής είναι η δημιουργία ενός μαζικού ταξικού πόλου, ο οποίος θα βάλει το στίγμα του σε μια πορεία ευθείας και άμεσης σύγκρουσης με τις λογικές συμβιβασμού, όπως αυτές υπάρχουν σήμερα εξαιτίας των μνημονιακών συνδικαλιστικών πλειοψηφιών, της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, που αντί να σταθούν εμπόδιο και να δημιουργήσουν αναχώματα, αυτές έσυραν το συνδικαλιστικό κίνημα να ακολουθεί τη μνημονιακή λαίλαπα, καθηλώνοντας τις διεκδικήσεις των εργαζομένων.

Σε δηλώσεις τους ο Γιώργος Γαβρίλης και η Ελένη Ζωγραφάκη αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΟΛΜΕ και μέλος της πρωτοβουλίας, περιγράφοντας τους στόχους του νέου εγχειρήματος στον συνδικαλιστικό χώρο, μεταξύ άλλων αναφέρουν.  

Γιώργος Γαβρίλης: «Το διήμερο αυτό ξεπερνά τις ανάγκες για τη συγκρότηση μιας παράταξης. Διεκδικεί και θέλει να εκπροσωπήσει μια μεγάλη τομή στο συνδικαλιστικό κίνημα. Θέλει να ξανακερδίσει τα συνδικάτα, θέλει να αλλάξει τα συνδικάτα. Θέλουμε να εκπροσωπήσουμε το καθολικό αίτημα των εργαζομένων για την ανάγκη επαναθεμελίωσης του συνδικαλισμού».

Ελένη Ζωγραφάκη: «Είναι μια προσπάθεια που στοχεύει στο να αλλάξει ριζικά το συνδικαλιστικό κίνημα. Να γκρεμίσει παθογένειες του παρελθόντος, να δοθεί η δυνατότητα στους εργαζόμενους με την πάλη τους μέσα στα συνδικάτα να ανατρέψουν πολιτικές. Είναι μια διαδικασία που ξεκινάει έξω από τις παλιές λογικές».

δημοσίευσε ...