Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Γαβρίλης: Ο κυβερνητικός βαστάζος Σγουρός «θυμήθηκε» τους 100.000 άνεργους του Πειραιά

Δήλωση του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, μέλους της ΕΕ της ΜΕΤΑ Γιώργου Γαβρίλη για τη χθεσινή επίσκεψη σε δήμους της Β’ Πειραιά του απερχόμενου περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού:

Τρεις μέρες πριν από τον δεύτερο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη της νέας περιφερειακής διοίκησης ο κ. Σγουρός ανακάλυψε τη πολύπαθη Β’ Πειραιά. Όμως, ο κ. Σγουρός, ταυτισμένος, επί τρία χρόνια, πλήρως, με την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, είχε γυρίσει την πλάτη του στους κατοίκους της περιοχής, που μετρούν δραματικές συνέπειες στη ζωή τους από τη μνημονιακή πολιτική. Σε όλους αυτούς όχι μόνο δεν ήταν δίπλα τους, αλλά απέναντι, σε ρόλο κυβερνητικού βαστάζου.
Το μυαλό μας πάει στους πάνω από 100.000 ανέργους της περιοχής, που πολλοί δεν έχουν πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, στις δραματικές ελλείψεις των νοσοκομείων, στα δεκάδες παιδιά, που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν το σχολείο, στα κλειστά μαγαζιά, στα 25.000 σπίτια και καταστήματα της ευρύτερης περιοχής, που τους έκοψαν το ρεύμα και στα 4.500 σπίτια που έμειναν χωρίς νερό.
Όμως, όλος ο κόσμος, που υφίσταται τις συνέπειες των μνημονιακών πολιτικών και της αδιαφορίας της διοίκησης Σγουρού είναι τόσο υποψιασμένος, που επισκέψεις της τελευταίας στιγμής στην περιοχή τους, τους μοιάζουν ως ευθεία πρόκληση για το απύθμενο θράσος και τον πολιτικό κυνισμό, που χαρακτηρίζει έναν από τους σιωπηλούς αρχιτέκτονες της καταστροφής αλλά και ορισμένους αυτοδιοικητικούς μηχανισμούς, που λειτουργούν ως μηχανισμοί «πάρε δώσε» και αναπαραγωγής τελικά του μνημονιακού καθεστώτος.

δημοσίευσε ...