Πέμπτη, 22 Μαΐου 2014

ΠΟΕ-ΟΤΑ (Εκλογικό Επίδομα): τέρμα στον εξευτελισμό, τον εμπαιγμό και την απαξίωση

Η κυβέρνηση ακόμα και στο θέμα της εκλογικής αποζημίωσης εφαρμόζει τον κατακερματισμό των υπηρεσιών και των εργαζομένων που εμπλέκονται στη διαδικασία των εκλογών. Δημιουργεί εργαζόμενους πολλών ταχυτήτων με άνιση μεταχείριση ως προς την αμοιβή και εργασία στη διαδικασία της προετοιμασίας και πραγματοποίησης των εκλογών.

Οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που μετατράπηκαν ως πειραματόζωα για την εφαρμογή των αντεργατικών μέτρων από την μνημονιακή συγκυβέρνηση, αντιμετωπίζονται ως εργαζόμενοι τελευταίας κατηγορίας, ως εργαζόμενοι επαίτες που είναι "ικανοποιημένοι" με το ξεροκόμματο που τους πετούν. Δεν είναι λίγες οι φορές άλλωστε που οι μνημονιακοί υπηρέτες της τρόικας και του κεφαλαίου έχουν μιλήσει αλλά κυρίως έχουν μεταχειριστεί τους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης υποτιμητικά, απαξιωτικά και εκφοβιστικά δημιουργώντας κλίμα τρομοκρατίας.
Προσπαθεί η συγκυβέρνηση ακόμα και στην πενιχρή, για τους εργαζόμενους των Δήμων εκλογική αποζημίωση, να εφαρμόσει τη μέθοδο του κοινωνικού αυτοματισμού μεταξύ κλάδων εργαζομένων όταν σε κάποιους προσχηματικά και περιστασιακά δείχνει την εύνοια της ενώ σε άλλους εκφράζεται μειονοτικά. Είναι παγίδα της συγκυβέρνησης που δεν πρέπει να πέφτουμε οι εργαζόμενοι, γιατί κατ’ ουσία η κυβέρνηση μας «βράζει όλους στο ίδιο καζάνι» αν αναλογιστούμε την επίθεση που έχουμε υποστεί στα εργασιακά δικαιώματα και σχέσεις. Γι’ αυτό, πέρα την κινηματική δράση και τους αγώνες των εργαζομένων μέσα από τα συνδικάτα, η καταδίκη της αντεργατικής πολιτικής και του εξευτελισμού που δεχόμαστε από την μνημονιακή συγκυβέρνηση Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ θα εκφραστεί και στην κάλπη στις 25 Μάη.
Ακολουθεί ανακοίνωση της ε/ε της ΠΟΕ-ΟΤΑ για την άνιση και απαξιωτική μεταχείριση των εργαζομένων στους Δήμους από την μνημονιακή συγκυβέρνηση.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Λίγες ώρες μετά την διεξαγωγή του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών τα σχολεία που ήταν Εκλογικά Κέντρα λειτούργησαν και πάλι προκειμένου να υποδεχθούν τους μαθητές
Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με το αίσθημα ευθύνης που τους διακρίνει, παρότι η κυβέρνηση τους απαξιώνει, μεροληπτεί σε βάρος τους και τους διαχωρίζει, εργάστηκαν για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών. Ήταν αυτοί που «έβγαλαν» το μεγαλύτερο μέρος της εκλογικής εργασίας (προετοιμασία εκλογικών κέντρων μεταφορά και φύλαξη εκλογικού υλικού, μεταφορά-στήσιμο-καλπών, παραβάν, μεταφορά ψηφοδελτίων, μεταφορά εκλογικών αποτελεσμάτων, καθαριότητα χώρων, τροφοδοσία, εκλογικές επιτροπές, Δημοτολόγια και Κ.Ε.Π. για έκδοση πιστοποιητικών, εκλογικές επιτροπές, φύλαξη εκλογικών κέντρων, κ.λπ.)
Η ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών αλλά και η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών και συγκεκριμένα οι κ.κ. Γιάννης Μιχελάκης και Χρήστος Σταικούρας μεθόδευσαν το Φ.Ε.Κ. με την κοινή Υπουργική Απόφαση καθορισμού του ύψους της εκλογικής αποζημίωσης να δημοσιευθεί δύο 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες, προκειμένου να έχει προχωρήσει η προετοιμασία της εκλογικής διαδικασίας και να προλάβουν αντιδράσεις, γνωρίζοντας και οι ίδιοι πως μεροληπτούν σε βάρος των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Είναι αυτοί που αποφάσισαν πως οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα πραγματοποιήσουν την συντριπτική πλειονότητα των εργασιών για τις εκλογές έναντι 223,00 ευρώ μεικτά. Την ίδια στιγμή και σύμφωνα με την κοινή Υπουργική Απόφαση που εξέδωσαν:
  • «Η εκλογική αποζημίωση υπαλλήλων του Υπουργείου Εσωτερικών και συγκεκριμένα όσων υπηρετούν στις Δ/νσεις Διοίκησης Οικονομικών Υπηρεσιών Κεντρικής Υπηρεσίας, Υπηρεσία εκλογών, Μηχανοργάνωσης και Ηλεκτρονικής Οργάνωσης και Λειτουργίας Ο.Τ.Α., αλλά και άλλων εργαζομένων σε λοιπές Δ/νσεις του Υπουργείου καθορίζεται στα 3.350 ευρώ. Η βεβαίωση της εργασίας θα γίνεται δια χειρός του ίδιου του Υπουργού Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελάκη!!!»
  • Το λοιπό προσωπικό του Υπουργείου Εσωτερικών που θα συμμετέχει στα εκλογικά συνεργεία, το προσωπικό του Εθνικού Τυπογραφείου, το προσωπικό του γραφείου του Νομικού Συμβουλίου, το προσωπικό της Υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου στην πρώην Νομαρχία Αθηνών, θα λάβει ως εκλογική αποζημίωση 2.850 ευρώ.
  • Το προσωπικό των Περιφερειών και Περιφερειακών Ενοτήτων θα αμειφτεί με το ποσό των 2.500 ευρώ.
  • Οι εργαζόμενοι στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις με το ποσό των 500,00 ευρώ.
  • Οι εργαζόμενοι της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων και του Ενιαίου Ταμείου Ανεξαρτήτων Απασχολούμενων (Ε.Ε.Τ.Α.) θα αμειφτούν με 450,00 ευρώ.
ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΠΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΟΓΚΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ… 223,00 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΕΥΡΩ… ΜΕΙΚΤΑ!!!
Την ίδια στιγμή, ο όγκος εργασίας στους Δήμους είναι τεράστιος και ο αριθμός εργαζομένων ανά Δήμο που θα εργαστεί είναι μικρός (ελέω απολύσεων και διαθεσιμότητας) με αποτέλεσμα να εργάζονται και άλλοι συνάδελφοι που θα αποζημιωθούν είτε με ρεπό, είτε με υπερωρίες από τους Δήμους.
Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές όσοι μεγαλόστομα βγάζουν λόγους για ισονομία και αξιοκρατία με τις αποφάσεις τους αποδεικνύουν πως είναι οι υπερασπιστές του παλαιοκομματισμού. Είναι οι ίδιοι παλιοί κομματάρχες που διαχωρίζουν τους εργαζόμενους σε αρεστούς και μη, που αντιλαμβάνονται την Δημόσια Διοίκηση ως κομματικό λάφυρο. Είναι αυτοί με τους οποίους αργά ή γρήγορα πρέπει να τελειώνουμε!!!
Αν θέλουμε στη Δημόσια Διοίκηση αξιοκρατία και δικαιοσύνη.
Αν θέλουμε Δημόσια Διοίκηση ανεξάρτητη, ακομμάτιστη και αμερόληπτη.
Είναι αυτός ο λόγος, η ζωντανή περίτρανη απόδειξη γιατί η «δήθεν αξιολόγηση» ΔΕΝ μπορεί και ΔΕΝ θα εφαρμοστεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Γιατί δεν είναι οι ίδιοι ικανοί να «αξιολογήσουν» ποιος και πόσο εργάζεται προκειμένου ο πολίτης να εκφράσει το δημοκρατικό του δικαίωμα!!! Γιατί καθισμένοι στις «βελουτέ καρέκλες τους» δεν γνωρίζουν καν πώς καθημερινά λειτουργούν οι Δήμοι και ποιες είναι οι ανάγκες των δημοτών τους.
ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΤΟ ΨΑΡΙ ΒΡΩΜΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!!!
Και όσοι το συνειδητοποιούν πρέπει και να το ΕΚΦΡΑΣΟΥΝ!!!
Τέρμα ο εξευτελισμός, η απαξίωση, ο εμπαιγμός, η υποκρισία και η κοροϊδία.

δημοσίευσε ...