Σάββατο, 10 Μαΐου 2014

ΜΕΤΑ: Αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών

Αντιπροσωπεία της ΑΣΚ-ΟΤΑ / ΜΕΤΑ αποτελούμενη από τον Γιώργο Χαρίση πρ. Αντιπρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ και Βασίλη Γκιτάκο μέλος της ε/ε της ΠΟΕ-ΟΤΑ βρέθηκε χτες το μεσημέρι στο πλευρό των αγωνιζόμενων καθαριστριών του Υπ. Οικ. και στην καθιστική διαμαρτυρία που πραγματοποιούν ενάντια στις ανθρωποκτόνες απολύσεις της συγκυβέρνησης και της τρόικα. Όλοι οι εργαζόμενοι να σταθούμε αλληλέγγυοι στο δίκαιο αγώνα των συναδέλφων μας και να τον στηρίξουμε με την καθημερινή παρουσία μας.

Ακολουθεί σχετική ανακοίνωση από την Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (ΜΕΤΑ).

Αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα των καθαριστριών

 του Υπουργείου Οικονομικών

Η Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (Μ.Ε.Τ.Α.) εκφράζει για ακόμη μια φορά την αλληλεγγύη της στο δίκαιο αγώνα των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίες για οκτώ μήνες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να ακυρωθούν οι απολύσεις και οι διαθεσιμότητες στο δημόσιο τομέα.

Οι καθαρίστριες από προχθές εγκαταστάθηκαν μόνιμα, με σκηνές έξω από το υπουργείο οικονομικών (Καραγεώργη Σερβίας – Σύνταγμα), μετατρέποντας το χώρο αυτό σε κέντρο αγώνα και αλληλεγγύης για την ακύρωση των απολύσεων και για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, που οδηγούν στην ανεργία και την ανέχεια χιλιάδες εργαζόμενους.

Η Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (Μ.Ε.Τ.Α.) καλεί τους εργαζόμενους και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να εκφράσουν έμπρακτα την ταξικής τους αλληλεγγύη με ψηφίσματα συμπαράστασης, με καθημερινές παρεμβάσεις και παρουσίες έξω από το υπουργείο οικονομικών.

Ο αγώνας των καθαριστριών είναι αγώνας όλων των εργαζομένων και η νίκη τους είναι και δικιά μας υπόθεση.

Όχι στις απολύσεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

Τη νίκη θα τη φέρει ο αγώνας.

Ή Εμείς ή Αυτοί – Όλοι μαζί για την ανατροπή!

Εκτελεστική Επιτροπή Μ.Ε.Τ.Α                     8-05-2014

δημοσίευσε ...