Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Οι καθαρίστριες «κατέλαβαν» το Υπ. Οικονομικών, ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!

Ρεσιτάλ αναλγησίας: η κυβέρνηση καταφεύγει στον Άρειο Πάγο για να μπλοκάρει την επαναπρόσληψη!

Κάλεσμα συμπαράστασης απευθύνουν οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίες προχώρησαν από το πρωί της Πέμπτης (22/5) σε συμβολική κατάληψη του κτιρίου στην οδό Καραγεώργη Σερβίας, καθώς παρότι δικαιώθηκαν δικαστικά, δεν επαναπροσλαμβάνονται. Στο πλευρό τους βρέθηκε ήδη η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα.

Σύμφωνα με τις καθαρίστριες, ο εμπαιγμός τους είναι απροκάλυπτος από το υπουργείο Οικονομικών. Όπως κατήγγειλαν, χθες, Τετάρτη, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, τους ανακοίνωσε ότι δε δέχεται να εκτελέσει καμία δικαστική απόφαση, δηλώνοντας ανοιχτά ότι η μη επαναπρόσληψή τους αποτελεί πολιτική απόφαση.

Νωρίς το πρωί, οι καθαρίστριες κλείδωσαν με αλυσίδα την πόρτα του υπουργείου Οικονομικών, ενώ ορισμένες έχουν μείνει μέσα στο κτίριο.

ΥΠ.ΟΙΚ.: ΖΗΤΕΙ ΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ

Στον Άρειο Πάγο θα προσφύγει το υπουργείο Οικονομικών κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου για την προσωρινή επαναπρόσληψη των 397 καθαριστριών στις υπηρεσίες του υπουργείου.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του υπουργείου, το οποίο βασίζεται σε ομόφωνη γνωμοδότηση του Α'  Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, η προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο θα γίνει, ούτως ώστε η υπόθεση να αντιμετωπιστεί στον συντομότερο χρόνο, δεδομένου ότι τίθενται ζητήματα εξαιρετικής σπουδαιότητας που αποτελούν τον πυρήνα του θεσμού της διαθεσιμότητας και συνδέονται με την ερμηνεία και εφαρμογή συνταγματικών διατάξεων.

Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων θα υποβάλλει ερώτημα της διοίκησης προς την τριμελή επιτροπή του άρθρου 3 του ν. 3068/2002 του Αρείου Πάγου, η οποία εποπτεύει τη συμμόρφωση του Δημοσίου σε δικαστικές αποφάσεις, με αντικείμενο τη δεσμευτικότητα εκτέλεσης της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου σε παρόντα χρόνο δηλαδή την άμεση επαναπρόσληψη των καθαριστριών.

ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΥΠ.ΟΙΚ. ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ

Την Πέμπτη μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Εφοριακών (ΠΟΕ- ΔΟΥ) κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Αθηνών.

μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕ- ΔΟΥ, μετά και την έως σήμερα άρνηση του υπουργού Οικονομικών να υλοποιήσει την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών και με αυτή ζητεί «να διερευνηθεί η τυχόν τέλεση αδικημάτων που διώκονται αυτεπαγγέλτως, καθώς και η ποινική ευθύνη παντός υπαιτίου και, αναλόγως της αρμοδίου περί τούτου κρίσης, να διωχθούν οι υπαίτιοι και να τιμωρηθούν, όπως προβλέπει ο νόμος».

Ο αγώνας των καθαριστριών είναι και δικός μας αγώνα και πρέπει να δείξουμε έμπρακτα τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας με την συνεχής παρουσία μας όλο το 24ωρο στο πλευρό τους, έξω από το υπουργείο οικονομικών. 

Στοιχεία από iskra

δημοσίευσε ...