Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Σύλλογος Εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου:Η Αλληλεγγύη στον αγώνα των καθαριστριών είναι Καθήκον μας

Για ένατη συνεχόμενη ημέρα, οι αγωνίστριες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών συνεχίζουν την καθιστική διαμαρτυρία τους, έξω από το υπουργείο Οικονομικών στην Καραγιώργη Σερβίας, όπου έχουν έχουν στρατοπεδεύσει με αντίσκηνα, ενάντια στη διαθεσιμότητα και στις απολύσεις.

Στις 18 Μαΐου, την πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών, απολύονται. Η Κομισιόν, πάντως, χθες, σε ρόλο «Πόντιου Πιλάτου» και απαντώντας σε σχετική ερώτηση του νυν ευρωβουλευτή αλλά και εκ νέου υποψήφιου ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή, πέταξε το «μπαλάκι» στα ελληνικά δικαστήρια για το εάν αποτελούν ή όχι οι απολύσεις των καθαριστριών συνιστούν διάκριση λόγω φύλου.


Οι πραγματικά μαχόμενοι φωτορεπόρτερ στέκονται 24 ώρες στο πλευρό των καθαριστριών και καλύπτουν το δίκαιο αγώνα τους (φωτογραφία) 


Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου στο πλευρό των αγωνιζόμενων καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών 

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου εκφράζει την ολόθερμη αγωνιστική αλληλεγγύη και συμπαράσταση του στον δίκαιο αγώνα των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίες για πάνω από επτά μήνες βρίσκονται καθημερινά μαζί με άλλους εργαζόμενους (Σχολικούς Φύλακες κλπ) στο δρόμο του αγώνα για να ακυρωθούν οι απολύσεις-διαθεσιμότητες.

Τις τελευταίες 8 ημέρες παραμένουν έξω από το κτήριο του υπουργείο Οικονομικών διεκδικώντας την εργασία τους. Το διάστημα της διαθεσιμότητάς τους λήγει στις 18 Μαΐου, και εάν δεν έχουν επανατοποθετηθεί στο Δημόσιο, θα απολυθούν.

Ενισχύουμε τον αγώνα τους αγοράζοντας συμβολικά για όλα τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας τα μπλουζάκια οικονομικής ενίσχυσης που έχουν φτιάξει και καλούμε όλους να στηρίξουμε με κάθε τρόπο την ανυποχώρητη προσπάθειά τους.

Ο αγώνας των καθαριστριών είναι αγώνας όλων των εργαζομένων και η νίκη τους είναι και δική μας υπόθεση. 

Η Αλληλεγγύη είναι Καθήκον μας, είναι Παράδειγμα για τα Παιδιά μας!

Η Γραμματέας           Η Πρόεδρος
Στέλλα Λίτινα        Σοφία Κορωναίου

δημοσίευσε ...