Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Εκλογικό επίδομα : «Φιλοδώρημα»το επίδομα για τους δημοτικούς υπαλλήλους

Με εμπαιγμό και απαξίωση αντιμετωπίζει το σύνολο των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης το υπουργείο Εσωτερικών και η κυβέρνηση. Λίγες μόλις ημέρες πριν τις τριπλές εκλογές σε δήμους περιφέρειες - ευρωβουλή και ο υπουργός κ.Μιχελάκης απαξιεί να απαντήσει και να καθορίσει το ύψος της εκλογικής αποζημίωσης.

Αντίθετα αφήνει «ανεπισημοεπίσημα» να διαρρέει ότι η εκλογική αποζημίωση δεν θα ξεπερνά τα 223 ευρώ και αυτά μόνο για 30.800 περίπου εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Είναι φανερό ότι ο υπουργός κ. Μιχελάκης και η κυβέρνηση που υπηρετεί αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους της Τ.Α. σαν «παιδιά ενός κατώτερου θεού» , σαν επαίτες, επιχειρώντας να εξευτελίσουν την αξιοπρέπεια τους και δεν είναι τυχαίο.

Ωστόσο όμως οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν θα γίνουν το άλλοθι τους για παρακώλυση ή αναβολή των εκλογών που αποτελούν εφιάλτη και «κύκνειο άσμα» για την κυβέρνηση και για την πλειοψηφία των δημάρχων και Περιφερειαρχών.

Οι εργαζόμενοι πέρα από την κινηματική τους δράση που έχουν εκφράσει το προηγούμενο διάστημα και θα συνεχίσουν και το επόμενο, μέσα από το εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα και τις καθημερινές σχεδόν κινητοποιήσεις τους, την απόλυτη καταδίκη τους στην μνημονιακή και νεοφιλελεύθερη πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης του λαού μας, των απολύσεων και των ιδιωτικοποιήσεων του ξεπουλήματος και της εμπορευματοποίησης των κοινωνικών αγαθών θα την εκφράσουν και στις κάλπες «μαυρίζοντας» τους εκφραστές και υποστηρικτές αυτών των πολιτικών αλλά και αυτούς που σήμερα φόρεσαν επικοινωνιακά τον μανδύα του «ανεξάρτητου» για να υφαρπάξουν ψήφους και αύριο θα ενταχθούν ξανά στο υπηρετικό προσωπικό της τρόικας και του κεφαλαίου.

Ακολουθεί Ανακοίνωση της ΠΟΕ – ΟΤΑ

Το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στη συνεδρίασή του την Πέμπτη 8 Μαΐου 2014, συζήτησε το θέμα του συνεχιζόμενου εμπαιγμού που υφίστανται οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με τον καθορισμό της εκλογικής αποζημίωσης για τις επερχόμενες Αυτοδιοικητικές Εκλογές και τις Ευρωεκλογές.

Γνωρίζει προφανώς η ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών πως η προεργασία στους Δήμους για την εκλογική διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει. Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο εσκεμμένα να κωλυσιεργεί και να μην έχει προσδιορίζει εάν οι απασχολούμενοι θα αποζημιωθούν και πόσο για την επιπρόσθετη απασχόλησή τους.

Προφανώς η κωλυσιεργία αυτή καταδεικνύει πως και η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών υιοθετεί την απαξιωτική, εξευτελιστική λογική απέναντι στο σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που είχε επιλεγεί στις Εθνικές Εκλογές του 2012 (Μάιος και Ιούνιος).

Είναι κατανοητό πως το ζήτημα δεν έχει ιδεολογική βάση ή διαφωνία. Το σύνολο των Δημοτικών Υπαλλήλων, ανεξαρτήτου πολιτικών πιστεύω, αντιμετωπίζονται λίγο πριν τις Αυτοδιοικητικές εκλογές ως εργαζόμενοι τύπου «Μανωλάδας» στη Δημόσια Διοίκηση. Αντιμετωπίζονται για μία ακόμη φορά ως «μίασμα», προφανώς εκδικητικά, γιατί οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν συναίνεσαν σε μια πολιτική που διέλυσε την αγορά εργασίας εξωθώντας χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία, την φτώχεια και την εξαθλίωση.

Η θέση της Ομοσπονδίας είναι ξεκάθαρα ΔΙΚΑΙΑ και ΟΜΟΦΩΝΗ.

Διεκδικούμε και απαιτούμε ΙΔΙΑ ΑΜΟΙΒΗ και ΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ.

Η τακτική που ακολουθήθηκε και στο παρελθόν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να αντιμετωπίζονται ως εργαζόμενοι Γ΄ κατηγορίας είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα. Ιδιαίτερα στις προσεχείς εκλογές της 18ης Μαΐου και 25ης Μαΐου 2014, όπου ο όγκος εργασίας λόγω και της μεγάλης συμμετοχής συνδυασμών που διεκδικούν την ψήφο του λαού (π.χ. εκλογικό υλικό, ψηφοδέλτια, σάκοι κ.λπ.) είναι τεράστιος.

Η επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο Εσωτερικών ορίζει την εκλογική αποζημίωση στα 223,00 ευρώ, ενώ θα απασχοληθούν περίπου 30.800 εργαζόμενοι, αριθμός παρεμφερής με τις εκλογές του 2012.

Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, άμεσα να προχωρήσει στην έκδοση της σχετικής κοινής Υπουργικής Απόφασης προκειμένου να έχουν γνώση οι αρμόδιοι, επιφορτισμένοι με την ευθύνη της προετοιμασίας της εκλογικής διαδικασίας.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση γνωρίζουν την κρισιμότητα των επερχόμενων εκλογών για το μέλλον τους. Θα στήσουν και αυτές τις κάλπες διευκολύνοντας το λαό να εκφράσει την οργή και την αγανάκτησή του. Επισημαίνουμε και εφιστούμε σε όλους τους εργαζόμενους την προσοχή. Κανείς εργαζόμενος έξω από τα καθήκοντά του εντός ή εκτός ωραρίου, δεν πρέπει να εργαστεί για τις εκλογές εφόσον δεν έχει συμπεριληφθεί στην απόφαση για την συγκρότηση των Εκλογικών Συνεργείων και την καταβολή της εκλογικής αποζημίωσης!!!

Να είναι σίγουροι πως η απαξίωση και ο εξευτελισμός προς τον πολύπαθο αυτό εργασιακό κλάδο θα είναι ένας ακόμη λόγος που θα «βαρύνει» το χέρι όλων μας, όταν γνωρίζουμε πως άλλες εργασιακές ομάδες θα αμοίβονται με πολύ μεγαλύτερα ποσά.

ΓΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ !!!

δημοσίευσε ...