Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Ξύλο από ΜΑΤ σε καθαρίστριες, Σχολικούς Φύλακες, καθηγητές και σε βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ, για την «ηθική» του κ.Θεοχάρη.

Κυβερνούν με τη βία και την τρομοκρατία των δυνάμεων καταστολής.

Αποτελεί φαρισαϊσμό να μιλούν για ηθική δεοντολογία αυτοί που καταπατούν τις δικαστικές αποφάσεις για να περισώσουν την πολιτική που εφαρμόζουν.

Επίθεση χωρίς λόγο από τα ΜΑΤ με τις ασπίδες δέχτηκαν οι καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ χθες το απόγευμα έξω από το Βιομηχανικό Επιμελητήριο που διαμαρτύρονταν για την μη εφαρμογή της δικαστικής απόφασης του Πρωτοδικείου που ορίζει την επαναπρόσληψη και των 595 καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ. Επίθεση δέχτηκε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ιωάννα Γαϊτάνη που ήταν παρών στην διαμαρτυρία.

Αφορμή της διαμαρτυρίας ήταν η παρουσία του Χ. Θεοχάρη γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών  οποίος θα μιλούσε σε εκδήλωση με θέμα την ηθική δεοντολογία.

Λίγη ώρα πριν φθάσει ο Χάρης Θεοχάρης στο Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο η αστυνομία επιτέθηκε αναίτια στους διαδηλωτές χτυπώντας με ασπίδες τις καθαρίστριες επί αρκετή ώρα με τις καθαρίστριες να φωνάζουν "χτυπάτε τις μητέρες σας"." Στην Ελλάδα δεν υπάρχει δημοκρατία" φώναζαν οι διαδηλωτές.

«Δεν μπορεί ο κ. Θεοχάρης να μιλά για ηθική δεοντολογία όταν αρνείται να εφαρμόσει την δικαστική απόφαση του Πρωτοδικείου για την επαναπρόσληψη 595 καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών, όταν με απόφαση του μας πετάει στο Καιάδα» δηλώνουν οι καθαρίστριες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης που διοργανώνουν την κινητοποίηση αυτή.

Οι καθαρίστριες, από Θεσσαλονίκη και από Λάρισα, κρατούσαν πανό το οποίο γράφει «Για ποια ηθική δεοντολογία μιλάτε κε Θεοχάρη;»

Ενιαίο μέτωπο διαμαρτυρίας είχαν σχηματίσει μαζί με τις καθαρίστριες του Υπ.Οικ. οι απολυμένοι σχολικοί φύλακες και καθηγητές, οι απολυμένοι της Coca Cola, εργαζόμενοι στην ΕΡΤ και μέλη πολιτικών και κοινωνικών συλλογικοτήτων.

Οι συγκεντρωμένοι από την αρχή της διαμαρτυρίας βρέθηκαν περικυκλωμένοι από  στην απέναντι πλευρά της Τσιμισκή από ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ και της Αστυνομίας. 


Στοιχεία από : alterthess

δημοσίευσε ...