Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

άλλα τα μάτια του λαγού κι άλλα.... της κουκουβάγιας


ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Γραφείο Τύπου
Τηλ.: 3722163-3722141 Αθήνα, 26 - 11 - 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά την πενθήμερη απεργία των εργαζομένων στον Ενιαίο Σύνδεσμο Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής (ΕΣΔΚΝΑ), συσσωρεύτηκαν στην Αθήνα 6000 tn απορριμμάτων και καθημερινά προστίθενται άλλοι 1500 tn απορριμμάτων.

Σήμερα, μετά την απόλυση 100 συμβασιούχων στο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων και το εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης, ο ΕΣΔΚΝΑ υπολειτουργεί, με αποτέλεσμα να απαιτούνται 5 έως 7 ώρες αναμονή κάθε απορριμματοφόρου για να εναποθέσει τα απορρίμματα.

Είναι σαφές ότι παρά την προσπάθεια των εργαζομένων στη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων είναι αδύνατη η αποκομιδή των απορριμμάτων.

Καλούμε την Κυβέρνηση να αναλάβει άμεσα τις ευθύνες της απέναντι στους κατοίκους της Αθήνας, προστατεύοντας το περιβάλλον και τη Δημόσια Υγεία.

Είναι ηθική και κοινωνική υποχρέωση η Κυβέρνηση να δώσει λύσεις στα προβλήματα που με την πολιτική της δημιούργησε, αφήνοντας σε κλοιό απορριμμάτων όλη την πόλη, ιδιαίτερα ενόψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων πλήττοντας έτσι περαιτέρω την αγορά.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Σχόλιο Β.Γ. : η Αθήνα των χιλιάδων συμβασιούχων στη καθαριότητα αδυνατεί να μαζέψει το σκουπίδι αναγνωρίζοντας το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί. ο Πειραιάς ψάχνει για συντεχνίες που εμποδίζουν την αποκομιδή των σκουπιδιών...!




δημοσίευσε ...