Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ (9-4-2011)

Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α..

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011
·         ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ.
·         ΚΑΜΙΑ ΝΕΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΣΤΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΜΑΣ.
·         ΟΧΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ Ο.Τ.Α.-ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.

Συνάδελφοι,
Το ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011 όλοι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση βρισκόμαστε και πάλι στο δρόμο του αγώνα.
Στην αγωνιστική μας αυτή κινητοποίηση καλούμε να συμμετέχουν και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα, που στο πλαίσιο του αντιλαϊκού μνημονίου της κυβέρνησης και της τρόικας βιώνουν την πιο ακραία νεοφιλελεύθερη επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων τους, ενώ τα πρόσθετα μέτρα που συμφώνησε και είναι έτοιμη να υλοποιήσει η κυβέρνηση, όπως το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας, θα μας οδηγήσουν ΟΛΟΥΣ στην υποβάθμιση, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.
Γιατί βρισκόμαστε πάλι στο δρόμο του αγώνα;
·          Μετά τη μείωση των αποδοχών μας κατά 25% το 2010, με πρόσχημα το «νέο μισθολόγιο» ετοιμάζεται η ισοπέδωση των αποδοχών μας.
·          Καταπατούν κάθε συνταξιοδοτικό και ασφαλιστικό μας δικαίωμα. Οδηγούν τα Επικουρικά μας Ταμεία σε απαξίωση και διάλυση. Πλέον ο κίνδυνος για τη μείωσή τους είναι ορατός. Η καθυστέρηση για τη χορήγηση της επικουρικής σύνταξης ξεπερνάει τους δέκα οκτώ (18) μήνες, όταν και λεφτά υπάρχουν… αλλά τόσο η εφαρμογή του Ν. 3655/2008 όσο η διοικητική παραλυσία που υπάρχει κάνει αδύνατη την καταβολή τους.
·          Η εφαρμογή από 1-1-2011 του Ν. 3852/2010 «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» το μόνο αποτέλεσμα που έχει φέρει είναι, χιλιάδες εργαζόμενοι απλήρωτοι, μαζικές απολύσεις εργαζομένων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και προσπάθειες καθημερινές για την κατάργηση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. με νέα οικονομική επιβάρυνση των νοικοκυριών.
·          Προωθούν ρυθμίσεις για δήθεν «εξυγίανση» της υγειονομικής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, αλλά ο στόχος του είναι ξεκάθαρος και αφορά στην κατάργηση κάθε δικαιώματος των εργαζομένων στο όνομα των επιταγών του μνημονίου και της τρόικας.
·          Η αναστολή των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και ο περιορισμός τους το επόμενο χρονικό διάστημα (για κάθε 5 αποχωρήσεις 1 πρόσληψη) οδηγεί σε εκχώρηση βασικών αρμοδιοτήτων των Ο.Τ.Α. σε ιδιώτες και την προώθηση των πιο έξαλλων μορφών «ελαστικοποίησης» στις εργασιακές σχέσεις, δημιουργώντας συνθήκες μεσαίωνα, στρατιά «ΟΜΗΡΩΝ» συμβασιούχων και εφαρμόζοντας αποτυχημένες «νεοφιλελεύθερες» συνταγές του πρόσφατου παρελθόντος.
·          Παρανομούν, αποφασίζουν ετσιθελικά σε κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και του ίδιου του θεσμού. Αδιαφορούν για την προστασία της σωματικής μας ακεραιότητας, για τις συνθήκες εργασίας για την Υγιεινή και Ασφάλεια.

Συνάδελφοι,
Σε αυτή την πολιτική δεν μπορεί κανένας να μείνει απαθής και αδρανής. Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα αντιστέκονται στην πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας που μας οδηγούν στην πλήρη απορρύθμιση και ασυδοσία σε ότι αφορά τα εργασιακά και κοινωνικά μας δικαιώματα.
Αυτή η πολιτική μπορεί και πρέπει να ανατραπεί.
Το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο το ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011 είναι η νέα αφετηρία των αγώνων μας κατά οποιασδήποτε νέας προσπάθειας μείωσης των αποδοχών μας.
Όλοι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε με απεργιακές δράσεις που θα έχουν χαρακτηριστικά της κλιμάκωσης και της διάρκειας.
Οποιαδήποτε νέα μείωση των αποδοχών μας και αφαίρεση συνταξιοδοτικών – ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων (Επικουρικές συντάξεις) είναι «ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ».
Και από αυτό τον «ΠΟΛΕΜΟ» δεν πρέπει να λείψει ΚΑΝΕΝΑΣ…
Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε:
1.       Να ακυρώσουμε το βάρβαρο μνημόνιο.
2.       Να καταργήσουμε τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που βιώσαμε και βιώνουμε, που μειώνουν τα εισοδήματά μας, τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα, τις εργασιακές μας σχέσεις, τα Δημόσια και Κοινωνικά αγαθά.
3.       Νέο ενιαίο μισθολόγιο που δεν θα αξιοποιηθεί ως εργαλείο για τη διαιώνιση της λιτότητας και για νέες περικοπές στις αποδοχές μας, αλλά θα αναβαθμίζει τους μισθούς και τις συντάξεις σύμφωνα με τις προτάσεις του συνδικαλιστικού κινήματος. Αναπλήρωση των απωλειών στο εισόδημά μας.
4.       Επαναφορά των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων. Κατοχύρωση και διεύρυνση του θεσμού των Β.Α.Ε.
5.       Άμεση επαναχορήγηση του 13ου και 14ου μισθού, της 13ης και 14ης σύνταξης.
6.       Άμεσα μέτρα προστασίας για τη διασφάλιση της Επικουρικής σύνταξης και του εφάπαξ χωρίς μειώσεις και αφαίρεση δικαιωμάτων.
7.       Διασφάλιση της τακτικής καταβολής των αποδοχών μας πρόβλημα που λόγω των περικοπών και της πολιτικής του μνημονίου διογκώνεται καθημερινά.
8.       Ενιαίο πλαίσιο αμοιβών και όρων απασχόλησης των εργαζομένων στις Επιχειρήσεις των Ο.Τ.Α.
9.       Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Τακτοποίηση του προσωπικού με συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου ή Έργου που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
10.  Υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α., αποτροπή κάθε προσπάθειας ιδιωτικοποίησης, ιδιαίτερα στον τομέα Διαχείρισης των Απορριμμάτων.

ΜΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΚΑΙ ΒΑΠΟΡΙΑ,
ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΡΕΝΑ
ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ…

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011 - 12.00 Μ.Μ.
ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ-ΑΘΗΝΑ
ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

δημοσίευσε ...