Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Ο Δήμαρχος Χαλανδρίου απολύει αυταρχικά και αυθαίρετα συμβασιούχους



Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου


Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό των συμβασιούχων της καθαριότητας στον Δήμο μας και στον δίκαιο αγώνα τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά, ενάντια στην απόφαση της Κυβέρνησης για την απόλυση χιλιάδων συμβασιούχων στο χώρο της καθαριότητας.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων γνωρίζει καλά ότι η απόλυση χιλιάδων συμβασιούχων θα δημιουργούσε τεράστια κενά στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων, θα οδηγήσει τις υπηρεσίες της καθαριότητας, του ηλεκτροφωτισμού, του πράσινου, των κοιμητηρίων σε πλήρη αδιέξοδο, σε αδυναμία λειτουργίας, βορά στα χέρια των ιδιωτών.
Έχοντας καθαρό ότι κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να χάσει την δουλειά του, στάθηκε ενάντια στην απόφαση της Διοίκησης να απολύσει και να μην ανανεώσει τις συμβάσεις 7 εργαζόμενων στην καθαριότητα.
Με παράσταση στο Δημοτικό Συμβούλιο, ζήτησε να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος, κατήγγειλε την συκοφαντική δυσφήμηση των συγκεκριμένων συναδέλφων από μεριάς της Διοίκησης ως δικαιολογία για να μην προχωρήσει στην ανανέωση των συμβάσεων.
Η Διοίκηση από μεριάς της αρνήθηκε την συζήτηση της απόλυσης των συμβασιούχων με το πρόσχημα ότι το θέμα έχει ξανασυζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και με αυταρχικό και αντιδημοκρατικό τρόπο απέναντι στον σύλλογο και στο Δημοτικό Συμβούλιο, προσπάθησε να μην πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ως μη γινόμενη, η οποία τελικά έγινε με απουσία της Διοίκησης και Πρόεδρο το Δημοτικό Σύμβουλο κο Καλομοίρη Γρηγόρη.
Στην πράξη αποδείχθηκε ότι η τροπολογία της κυβέρνησης, όχι μόνο δεν εξασφαλίζει το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά αλλά δεν προσφέρει και καμία εγγύηση ότι οι δήμοι θα κρατήσουν το σύνολο των συμβασιούχων με νέες συμβάσεις ορισμένου χρόνου.
Ο αγώνας για μόνιμη και σταθερή δουλειά συνεχίζεται. Να καλυφθούν τώρα τα χιλιάδες κενά σε καθαριότητα, πράσινο και αλλού με μόνιμες προσλήψεις.
 

δημοσίευσε ...