Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Ο Δήμαρχος Σ. Δανιηλίδης αυθαιρετεί, παρανομεί και απολύει εργαζόμενους συμβασιούχους.



Ο Δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών Σίμος Δανιηλίδης κάνοντας αυθαίρετη ερμηνεία του ν. 4429/2016 που παρέτεινε αυτοδίκαια τις συμβάσεις των εργαζομένων στην υπηρεσία Καθαριότητας των Δήμων αλλά και της νομοθετικής βελτίωσης που έγινε με το άρθρο 25 του ν. 4456/2017, παρανομεί και απολύει εργαζόμενους συμβασιούχους.
Ανακαλεί την απόφαση και την διαπιστωτική πράξη που ο ίδιος υπέγραψε για την παράταση των συμβάσεων μέχρι το τέλος του 2017, όπως ρητά ορίζει η νομοθεσία και με νέα απόφαση του πετάει στον Καιάδα της ανεργίας 35 εργαζόμενους συμβασιούχους που συμπληρώνουν24μηνη συνεχής  εργασία.
Ο Δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης στο βωμό των πελατειακών του σχέσεων δεν διστάζει να παρανομήσει γράφοντας την νομοθεσία στα παλαιότερα των υποδημάτων του και απαξιώνοντας κατάμουτρα την κυβέρνηση που με τη σειρά της αδυνατεί να δώσει μόνιμη λύση, απολύει εργαζόμενους για να προσλάβει άλλους όμηρους εκμετάλλευσης και να μεγαλώσει έτσι τον πελατειακό του κατάλογο.
Με την κίνηση του Δανιηλίδη και γνωρίζοντας την αρνητική θέση της πλειοψηφίας Πατούλη στην ΚΕΔΕ για την παράταση τω συμβάσεων, αντιλαμβανόμαστε την συνέχεια που θα ακολουθήσουν οι γαλαζοπράσινοι δήμαρχοι, για όσους εργαζόμενους συμβασιούχους κλείνουν 24μηνο.
Η κυβέρνηση να σταματήσει την εκμετάλλευση των συμβασιούχων για μόνιμη και σταθερή εργασία μοιράζοντας δεσμεύσεις και υποσχέσεις. Να προχωρήσει άμεσα στην μετατροπή όλων των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου σε αορίστου, γιατί όπως και η ίδια η κυβέρνηση έχει παραδεχθεί, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στις υποστελεχομένες υπηρεσίες των Δήμων και εξυπηρετούν τις ανάγκες της κοινωνίας.
Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ καλεί και πάλι, όπως το έχει κάνει και σε συνεδριάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ, τις παρατάξεις της ομοσπονδίας «ΣΥΝ.ΑΝ» και «ΔΑΚΕ-ΟΤΑ» να πάρουν ξεκάθαρη θέση υπέρ της μετατροπής όλων των συμβάσεων ΙΔΟΧ σε ΙΔΑΧ. Να μην περιορίζουν τα αιτήματα μόνο στην πληρωμή των δεδουλευμένων και στην ημερομηνία λήξης της σύμβασης. Η μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους και η κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής σχέσης ομηρίας και εκμετάλλευσης των ανέργων να γίνει απαίτηση της ομοσπονδίας και αντικείμενο διεκδικητικής πάλης των εργαζομένων και όχι ανάθεσης σε δικηγορικά γραφεία και στις αίθουσες δικαστηρίων.
  ΜΕΤΑ-ΟΤΑ/11-4-2017


Ακολουθεί αναδημοσίευση από την ιστοσείδα aftodioikisi.gr η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Νεάπολης – Συκεών.
Τις απολύσεις συμβασιούχων την Μ. Πέμπτη, από το δήμαρχο Νεάπολης Συκεών Σίμο Δανιηλίδη ανακάλωντας μάλιστα την προηγούμενη αππόφασή του, που αποκαλύψε η aftodioikisi.gr,  καταγγέλει με ανακοίνωση του, το Σωματείο των Εργαζομένων του δήμου.
Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε η aftodioikisi.gr, ο δήμαρχος μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ, o οποίος αν και λαλίστατος τηρεί σιγή ιχθύος, ανακάλεσε αρχική απόφαση του, μείωσε το χρόνο της παράτασης συμβάσεων και ετοιμάζεται εντός της Μεγάλης Εβδομάδας να τους στείλει στην ανεργία. Μάλιστα, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, προχωρά στην συγκεκριμένη απόφαση, ενώ ταυτόχρονα έχει δρομολογήσει την πρόσληψη νέων συμβασιούχων και ταυτόχρονα υπάρχει έγκριση του Επιτρόπου για πληρωμή των εργαζομένων που κινδυνεύουν με απόλυση!
Ειδικότερα στην ανακοίνωση τους, οι εργαζόμενοι σημειώνουν:
«Ενώ είχε διασφαλισθεί η απρόσκοπτη καταβολή της μισθοδοσίας των συμβασιούχων στο Δήμο Νεάπολης – Συκεών, σύμφωνα με το άρθρο 25 του Ν. 4456/2017 που ρυθμίζει το θέμα, δεν αντιμετωπίσαμε προβλήματα τέτοια όπως σε κάποιους Δήμους, με απλήρωτους εργαζομένους. Αφού λοιπόν ο αρμόδιος Επίτροπος είχε εγκρίνει τα εντάλματα πληρωμής τους, ξαφνικά ο Δήμαρχος τους δείχνει την πόρτα της εξόδου και τους στέλνει στην ανεργία ξεκινώντας για αυτούς η “Εβδομάδα Των Παθών”…
Ο Δήμαρχος νωρίτερα (19/3/17) προχώρησε στην απόλυση δύο (2) συμβασιούχων (ηλεκτρολόγων), μη εκμεταλλευόμενος το σχετικό νόμο, για παράταση της εργασίας τους.
Και ενώ με την υπ’ αριθμό 49/2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δρομολογεί διαδικασίες νέων προσλήψεων για 4 οκταμηνίτες ηλεκτρολόγους ΙΔΟΧ – ΔΕ ανταποδοτικού χαρακτήρα, και ενώ σε συνάντηση Διοίκησης – Σωματείου δεσμεύεται ότι θα προχωρήσει σε πρόσληψη μόνιμου προσωπικού ηλεκτρολόγων, για μια ακόμα φορά εμπαίζει τους εργαζόμενους.
Σήμερα ανακαλεί την αρχική απόφασή του (1554/2016) για αυτοδίκαιη παράταση έως 31/12/2017, των ισχυουσών συμβάσεων εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για 35 άτομα που απασχολούνται στην υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου μας, σε εφαρμογή του άρθρου 16 του Ν. 4429/2016.
Με τη νέα του απόφαση (424/2017), τροποποιεί την αρχική και μειώνει την διάρκεια παραμονής τριών (3) συμβασιούχων στην υπηρεσία, “στέλνοντάς” τους, αυτούς και τις οικογένειες τους από τη Μ. Παρασκευή 14 Απριλίου να “σηκώνουν” το δικό τους “σταυρό” της ανεργίας. Ο Δήμαρχος διάλεξε τη Μ. Πέμπτη 13 Απριλίου, να “τελειώσει” τους συμβασιούχους εργαζόμενους … φυσικά με οδηγίες προς “ναυτιλομένους” … (!!!)
Δηλαδή με γνωμοδοτήσεις Νομικών Συμβούλων ή αποφάσεις μερικών Επιτρόπων που δεν εγκρίνουν εντάλματα μισθοδοσίας των συμβασιούχων. Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση με το Άρθρο 25 του Ν 4456/2017 (ΦΕΚ 24/Α/2017) παρατείνει τις συμβάσεις των εργαζομένων έως 31/12/17.
Προβλήματα συνεχίζουν να υπάρχουν.
Η Κυβέρνηση οφείλει να εφαρμόσει τον Νόμο που ΨΗΦΙΣΕ για να μην οδηγούνται οι εργαζόμενοι στα δικαστήρια για τη δικαίωσή τους.
Καλούμε την Διοίκηση του Δήμου να ΑΚΥΡΩΣΕΙ την απόφαση της και να συνεχίσουν οι εργαζόμενοι να εργάζονται μέχρι 31-12-2017».

δημοσίευσε ...