Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Δήμος Πειραιά: Λεφτά για "Μασσαλία" υπάρχουν ... για τα δεδουλευμένα των εργαζομένων δεν έχει !!!

Καρδαράς: 100.000 ευρώ η εκδρομή του Μιχαλολιάκου στή Μασσαλία 

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 23/6/2013 ως 1ο θέμα ημερησίας διάταξης ήταν η «ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΑΣΣΑΛΙΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ 2013». 

Αλήθεια θα ήταν δύσκολο να διαφωνήσει κανείς για τη συμμετοχή του Δήμου Πειραιά και του ΝΠΔΔ «Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας (ΟΠΑΝ)» σε μία τέτοια διοργάνωση, μιας και υπάρχουν ιστορικοί δεσμοί μεταξύ των δύο μεγαλυτέρων λιμανιών της Μεσογείου. 

Όμως όταν ρωτήσαμε πόσοι θα συμμετάσχουν στην αντιπροσωπεία και πόσο θα στοιχίσει η μετάβαση και η παραμονή, μείναμε εμβρόντητοι. «Πάνω από 100.000 ευρώ»(!!!) ήταν η απάντηση του κ. Δημάρχου και του Προέδρου του ΟΠΑΝ, κ. Γ. Σιγάλα. 

Σύμφωνα με την προφορική ενημέρωση (δεν έκαναν τον κόπο να υπάρχει έστω ένα έγγραφο με το κοστολόγιο) η όλη ιστορία περιλαμβάνει μετάβαση και διαμονή της «κομπανίας του Ιδρύματος Τσιτσάνη», της «ερασιτεχνικής Πειραϊκής θεατρικής ομάδας ΦΩΣ», την κατασκευή περιπτέρου, τη δημιουργία video με εικόνες του Πειραιά για την προβολή της πόλης που θα παραμείνει κατά τα λεχθέντα ως περιουσιακό υλικό δημιουργίας υπέρ της πόλης και μία σειρά άλλες δραστηριότητες με απροσδιόριστο αριθμό των συμμετεχόντων στη Μασσαλία!!! 

Σε μία περίοδο που η κοινωνία του Πειραιά στενάζει και αντιμετωπίζει έναν εφιάλτη, όταν ο Πειραιάς είναι πρωταθλητής στην ανεργία, όταν μας λένε ότι δεν επαρκούν τα οικονομικά του Δήμου για ένα Δημοτικό Ιατρείο τουλάχιστον για τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας ή για μία πρωτοβάθμια 

Ήμασταν η μόνη παράταξη που δεν ψηφίσαμε τα οικονομικά (100.000 ευρώ και άνω!!!) της συμμετοχής αντιπροσωπείας του Δήμου στη Μασσαλία εν γνώσει αυτών που εν συνεχεία ακούσαμε ότι είμαστε «λαϊκιστές», «κατά του πολιτισμού», «εχθροί της πόλης», «συριζαίοι ανόητοι» και άλλα πολλά. 

Οι πολίτες ως τελικοί κριτές θα αποφασίσουν σε ένα χρόνο στις δημοτικές εκλογές ποιοι έχουν δίκιο και ποια «αντιπροσωπεία» θα στείλουν στην αντιπολίτευση ή στα σπίτια τους.

Φροντίδα (ενώ κλείνουν τα δημόσια Νοσοκομεία ΜΕΤΑΞΑ και ΤΖΑΝΕΙΟ), ο Δήμαρχος, κ. Β. Μιχαλολιάκος, επιλέγει να διαφημίσει τον Πειραιά στο εξωτερικό με πολυμελείς αντιπροσωπείες. 

Ε λοιπόν κάτι δεν πάει καλά στο βασίλειο του Πειραιά.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΔΑΡΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 
ΜΕ ΤΗ «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ»

πηγή : plateiaippodameias

δημοσίευσε ...