Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Εξαγοράζουν δόσεις για τους τραπεζίτες πουλώντας την αξιοπρέπεια των εργαζομένων...

Οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση συνεχίζουν πανελλαδικά τον αγώνα τους ενάντια στα βάρβαρα μέτρα του 3ου μνημονίου που η τρικομματική συγκυβέρνηση, παρά την ισχνή πλειοψηφία που έλαβαν κατά την ψήφιση τους, θέλει αναγκαστικά να εφαρμόσει.

Εξαγοράζουν δόσεις για τους τραπεζίτες από το ΔΝΤ και την ΕΚΤ πουλώντας την αξιοπρέπεια των εργαζομένων και το δικαίωμα τους στην εργασία.

Όσο πιο σκληρά μέτρα εφαρμόσουν τόσο πιο μεγάλη θα είναι η δόση για να ενισχύσουν το κεφάλαιο.

Η αγωνιστικότητα και η συσπείρωση όμως του κλάδου όπως και άλλων κλάδων του δημοσίου που σφαγιάζονται και αυτοί από τα μέτρα του 3ου μνημονίου και βρίσκονται σε δυναμικές κινητοποιήσεις, τους έχει βραχυκυκλώσει. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σχεδόν  στην τρίτη εβδομάδα από την ψήφιση του μνημονίου και στην ουσία δεν έχει εφαρμοστεί τίποτα από αυτό. Καμία διαθεσιμότητα – απόλυση δεν έχει πραγματοποιηθεί, παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες, τις μεθόδους εκφοβισμού και τρομοκρατίας και τις δυνάμεις καταστολής  που έχει χρησιμοποιήσει η τρικομματική συγκυβέρνηση δεν κατάφερε να θέσει σε εφαρμογή τον εξοντωτικό για τους εργαζόμενους νόμο.

Είναι θετικό ότι στον αγώνα των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση  φαίνεται ότι στέκεται και η πλειοψηφία των δημάρχων με τη στάση που κράτησαν και κάτω από την πίεση που άσκησαν οι εργαζόμενοι με τις καταλήψεις στα γραφεία προσωπικού και δεν στάλθηκαν λίστες και διαπιστωτικές πράξεις διαθεσιμότητας – απόλυσης.  

Άλλωστε τους αφορά άμεσα, γιατί εκτός των εργαζομένων και του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης που πλήττονται από το νέο μνημόνιο, θίγονται και οι ίδιοι. Τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012 η ΚΕΔΕ πραγματοποιεί έκτακτο συνέδριο για να αντιμετωπίσει τη νέα λαίλαπα των μέτρων του μνημονίου που στην ουσία διαλύει την τοπική αυτοδιοίκηση με τη μορφή και το ρόλο που είχε μέχρι σήμερα  και την μεταλλάσσει σε μια τοπική διοικητική υπηρεσία. Γεγονός που προκαλεί πρωτοφανείς αντιδράσεις στις τάξεις των αιρετών κόντρα στα ήθη της κομματικής νομιμότητας και εξάρτησης, που τους χαρακτήριζαν μέχρι σήμερα.

Όπως για τους εργαζόμενους οι κινητοποιήσεις για την ακύρωση του μεσοπρόθεσμου αποτελεί μονόδρομο, το ίδιο πρέπει να αποτελεί και για τους αιρετούς.

Η 4ωρη στάση εργασίας και η πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιείτε από την ΠΟΕ – ΟΤΑ τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012 στο συνέδριο της ΚΕΔΕ  (Ξενοδοχείο «DIVANI CARAVEL»  Βασ. Αλεξάνδου 2 – Αθήνα) πρέπει να έχει έντονα τα χαρακτηριστικά της πίεσης προς αυτή την κατεύθυνση.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕ – ΟΤΑ για την συνέχεια των κινητοποιήσεων και την συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ σε μορφή Word ΕΔΩ  

δημοσίευσε ...