Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Δήμος Πάτρας: Ακρωτηριάστηκε εργαζόμενος καθαριότητας από έκρηξη σακούλας απορριμμάτων



Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο διακομίστηκε υπάλληλος της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Πατρέων, μετά από ατύχημα που σημειώθηκε κατά την ώρα εργασίας του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 52χρονος υπάλληλος είχε μαζέψει συσκευασίες και την στιγμή που τις μετέφερε, εξερράγη, για άγνωστη ακόμα αιτία, μία από αυτές.
Αμέσως μετά ο υπάλληλος διακομίσθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείου της Πάτρας, τραυματισμένος σοβαρά στο αριστερό του χέρι, όπου χρειάστηκε να ακρωτηριαστεί.
Στο νοσοκομείο έσπευσε αμέσως μόλις πληροφορήθηκε το τραγικό περιστατικό  δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης.
Στο μεταξύ, σε εξέλιξη είναι οι έρευνες της Αστυνομίας, για να διαπιστωθεί τι ακριβώς περιείχαν οι συσκευασίες, αλλά και το πώς προκλήθηκε η έκρηξη.
Η Δημοτική Αρχή Πατρέων με ανακοίνωση της, εκφράζει την οργή και την θλίψη της για το τραγικό συμβάν του σοβαρού τραυματισμού εργαζόμενού της στην καθαριότητα, και σημειώνει:
«Ο εργαζόμενος τραυματίστηκε από έκρηξη αγνώστου αντικειμένου το οποίο συμπεριλαμβάνονταν στη ποσότητα των άχρηστων υλικών του Πρωτοδικείου Πάτρας.
Η παραλαβή των υλικών από την Υπηρεσία του Δήμου έγινε κατόπιν αιτήματος του Πρωτοδικείου το οποίο ζητούσε την αποκομιδή των άχρηστων υλικών από το χώρο των Δικαστηρίων.
Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το τραγικό ατύχημα, μετέβη αμέσως στο Νοσοκομείο και παραμένει για να παρακολουθήσει από κοντά την εξέλιξη της υγείας του τραυματία εργάτη και να εκφράσει την συμπαράστασή του σε αυτόν και στην οικογένειά του.
Είναι δεδομένο ότι ο Δήμος θα ζητήσει την απόδοση ευθυνών για τις αιτίες που οδήγησαν στον σοβαρό τραυματισμό του εργαζόμενού μας».

 πηγή : aftodioikisi.gr

δημοσίευσε ...