Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Κινητοποιήσεις από τον Σ.Ε.Δ.Α.Π για την κωλυσιεργία στους «προσωρινούς πίνακες»



Σε Στάση Εργασίας και Γενική Συνέλευση προχωρεί ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΣΕΔΑΠ) με αφορμή την απόλυση εργαζομένης από τους Παιδικούς Σταθμούς που είχε προσληφθεί με τους προσωρινούς πίνακες διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, αλλά και την απληρωσιά που συνεχίζεται για τις 8 εργαζόμενες στην καθαριότητα του Νομικού Προσώπου ΠΑΟΔΑΠ.
Ο ΣΕΔΑΠ πρωτοπόρος στον αγώνα για να παραμείνουν στην εργασία και να μην απολυθούν  οι εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν με τα αποτελέσματα από τους προσωρινούς πίνακες διαγωνισμών του ΑΣΕΠ και να ψηφιστεί η σχετική νομοθετική ρύθμιση που τελικά θα τους μονιμοποιεί στην θέση που προσλήφθηκαν και εργάζονται για πολλά χρόνια, συνεχίζει τον αγώνα βλέποντας ότι η κωλυσιεργία της εφαρμογής του νόμου φέρνει απολύσεις.
Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του ΣΕΔΑΠ αναφέρει:
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ  1/11/2017 & ΩΡΑ 1:00 μ.μ.
  «  ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ »
Η πρώτη απόλυση  μετά το νομοθέτημα για τους προσωρινούς πίνακες ΑΣΕΠ  4483/31/7/17 είναι γεγονός,  και πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δήμο μας, στο νομικό πρόσωπο ΠΑΙΣΔΑΠ. Ο ΣΕΔΑΠ καταγγέλλει την απόλυση που κοινοποιήθηκε στη συνάδελφο Ντίνα Τσιρώνη, εργαζόμενη στον Παιδικό Σταθμό (οδός Πάρου). Η εν λόγω  συναδέλφισσα είναι μια από τις επτά εργαζόμενες στους Προσωρινούς Πίνακες ΑΣΕΠ.
Δώσαμε μάχη σε όλη την Ελλάδα ώστε κανένας από τους εργαζόμενους με Προσωρινούς Πίνακες να μην χάσει την δουλειά του και την κερδίσαμε, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να καταθέσει τροπολογία  για τη μονιμοποίηση των εργαζομένων αυτών.
Ωστόσο, βλέπουμε ότι οι απολύσεις στους Δήμους συνεχίζονται. Η διαδικασία του ΑΣΕΠ είναι χρονοβόρα και δεν φαίνεται να ολοκληρώνεται άμεσα. Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε απαθείς τις απολύσεις να διαδέχεται η μία την άλλη. Δεν δεχόμαστε την απόλυση κανενός εργαζομένου, όλοι είναι απαραίτητοι μιας και οι υπηρεσίες είναι υποστελεχωμένες και «στενάζουν» από την έλλειψη προσωπικού.
Για αυτό το λόγο,  κηρύσσουμε Στάση Εργασίας την Τετάρτη, 01 Νοεμβρίου, από την 1.00 μ.μ. έως την λήξη της βάρδιας και Γενική Συνέλευση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου.
Ζητάμε να μην φύγει κανένας έως ότου τελειώσει η διαδικασία της τακτοποίησης των προσωρινών πινάκων ΑΣΕΠ. Να βρει λύση το Υπουργείο, να παρέμβει ώστε να παραμείνουν όλοι και να επιταχύνει ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία του ΑΣΕΠ. Επίσης, να βρει λύση και για τις 8 εργαζόμενες στην καθαριότητα του ΠΑΟΔΑΠ, τις μοναδικές (!) καθαρίστριες του νομικού προσώπου που βρίσκονται  σε κατάσταση ομηρίας, που είναι ακόμη είναι απλήρωτες  και  των οποίων η μόνη διέξοδος και προοπτική είναι τα δικαστήρια.
Το Δ.Σ.
 

δημοσίευσε ...