Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Οι αυθαίρετες και αυταρχικές συνδικαλιστικές διώξεις δεν εκφοβίζουν δεν φιμώνουν τους εργαζόμενους


Δελτίο Τύπου της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τις ποινικές διώξεις των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμου Καλλιθέας από πρ.Αντιδήμαρχο
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018 συνεχίζεται η δίκη των συναδέλφων, μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Υπαλλήλων του Δήμου Καλλιθέας, λόγω της μήνυσης που είχε καταθέσει σε βάρος τους ο πρώην Αντιδήμαρχος Καλλιθέας και νυν Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Χριστόφορος Σοφιανίδης.
Η μήνυση υποβλήθηκε με αφορμή την ανάρτηση πανό στο Δημαρχιακό μέγαρο τον Νοέμβριο του 2014 εν όψει του εορτασμού της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Η ενέργεια αυτή ενόχλησε τον κ. Σοφιανίδη διότι όπως προφασίστηκε χαλούσε την αισθητική του Δημαρχείου! Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου, με ανακοίνωσή του κατήγγειλε την συμπεριφορά του κ. Σοφιανίδη, ο οποίος και προέβη στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς σε βάρος τους.
Τα πραγματικά όμως κίνητρα της ενέργειας του κ. Σοφιανίδη ήταν άλλα. Επιδίωξη του ήταν να εκφοβίσει και να επιβληθεί αυταρχικά στους συναδέλφους, με σκοπό να σταματήσει η προβολή τέτοιων ιστορικών γεγονότων. Να διαγραφούν από την μνήμη του ελληνικού λαού και ιδιαίτερα να αποσιωπηθούν από τις νεότερες γενιές.
Δηλώνουμε ξεκάθαρα, ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες, λίγο πριν τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 ενάντια στον φασισμό και ναζισμό, καθώς και της εξέγερσης των φοιτητών του Πολυτεχνείου, ότι οι εργαζόμενοι και σύσσωμος ο Ελληνικός λαός, δεν ξεχνούν τους αγώνες τους για ελευθερία, δημοκρατία και ανεξαρτησία. Αντίθετα, τους τιμούν και τους αναδεικνύουν με ιδιαίτερη υπερηφάνεια, με την τέλεση εκδηλώσεων τιμής και μνήμης, την ανάρτηση πανό και οποιουδήποτε άλλο τρόπο.
Τέτοιου είδους ποινικές διώξεις που σαφέστατα υποκρύπτουν ιδεολογική, πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη, δεν είναι ικανές να εκβιάσουν και να φιμώσουν τους εργαζόμενους και το συνδικαλιστικό κίνημα.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταδικάζει και καταγγέλλει τις εκδικητικές, αυταρχικές και αυθαίρετες ποινικές, συνδικαλιστικές διώξεις και καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη των Συλλόγων – Μελών της στον νομό Αττικής να σταθούν αλληλέγγυα δίνοντας το παρόν στη συνεχιζόμενη διαδικασία της δίκης, την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018 στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων (κτίριο 13, ώρα 09:00 π.μ.).
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

δημοσίευσε ...