Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019

Σε «συνδικαλιστικό τουρισμό» και πελατειακές σχέσεις με τους δημάρχους επιδίδεται η ΣΥΝ ΑΝ.


Σε πρόγραμμα «συνδικαλιστικού τουρισμού» φαίνεται ότι επιδίδονται, ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκος Τράκας και στελέχη της συνδικαλιστικής του παράταξης «ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ»(ΣΥΝΑΝ).
Μέσα στον Αύγουστο που η πλειοψηφία των εργαζομένων βρίσκεται σε άδεια, οι συνάδελφοι επέλεξαν να κάνουν περιοδείες σε χώρους δουλείας για να ενημερώσουν, όπως ισχυρίζονται, δήθεν τους εργαζόμενους, αλλά κυρίως όμως, όπως αποκαλύπτεται, ο σκοπός τους είναι να συναντηθούν με τις νέες δημοτικές αρχές και τους δημάρχους, διαφημίζοντας μάλιστα ανερυθρίαστα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις συναντήσεις αυτές.
Διαβάζουμε και βλέπουμε τον πρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκο Τράκα, προφανώς για να δημιουργήσει και προσωπικούς μηχανισμούς στήριξης με τους δημάρχους για το επόμενο συνέδριο της ομοσπονδίας, στα τέλη Ιουλίου να επισκέπτεται τον νομό Μεσσηνίας και να συναντιέται σε μία ημέρα με τρεις δημάρχους αλλά με κανέναν εργαζόμενο και τον Αύγουστο να βρίσκεται σε περιοδεία σε δήμους της Μακεδονίας και της Θράκης και να φωτογραφίζεται με τους εκεί δημάρχους και αντιδημάρχους.
Ενώ άλλο μέλος της παράταξής τους και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ Δημήτρης Τσιχλάκης που δεν εκπροσωπεί την ομοσπονδία όπως ψευδώς τον αναφέρουν τα δημοσιεύματα ως μέλος της διοίκησης της ΠΟΕ-ΟΤΑ, χωρίς να συναντηθεί με κανέναν εργαζόμενο στους χώρους εργασίας, βρήκε χρόνο να συναντηθεί και να ποζάρει δίπλα στον Δήμαρχο Ρεθύμνου, χωρίς μάλιστα να έχει γνώση της συνάντησης αυτής το προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου, που επίσης ψευδώς αναφέρουν τα τοπικά δημοσιεύματα ότι παραβρέθηκε!
Εμείς δεν γνωρίζουμε να υπήρξε κάποιος σχεδιασμός και ενημέρωση των οργάνων της ΠΟΕ-ΟΤΑ, για τις περιοδείες αυτές, πολύ περισσότερο που από τις 4 έως 6 Σεπτέμβρη προγραμματίζονται περιοδείες σε νομούς της Μακεδονίας και Θράκης, τους δήμους των οποίων θα επισκεφτούν κλιμάκια της ΠΟΕ-ΟΤΑ για να ενημερώσουν τους εργαζόμενους για τα προβλήματα και να τους καλέσουν να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις των συνδικάτων στις 7 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τα εγκαίνια της 84ης ΔΕΘ και της παρουσίας του πρωθυπουργού.
Οι συναντήσεις αυτές δεν είναι οι μόνες. Για όσους όμως γνωρίζουν τη λογική τους και τον τρόπο λειτουργίας τους, εύκολα μπορούν να καταλάβουν ότι αυτές οι περιοδείες δεν γίνονται για να ενημερώσουν τους εργαζόμενους. Εξάλλου αν κόπτονταν για κάτι τέτοιο θα επέλεγαν μια άλλη περίοδο και όχι την περίοδο των καλοκαιρινών αδειών των εργαζομένων.
Επενδύουν στις συναντήσεις με τους δημάρχους κυρίως για τη συντήρηση του παραταξιακού τους μηχανισμού, σε μια περίοδο μάλιστα που το μεν ΚΙΝΑΛ δεν φαίνεται να ανακάμπτει, ο δε ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτός κυβέρνησης. Τα κόμματα δηλ που κατά κύριο λόγο στηρίζεται η παράταξη τους.
Έτσι θέλουν, ακόμα πριν αναλάβουν οι νέες δημοτικές αρχές, να είναι προνομιακοί συνομιλητές τους, μιας και η διαπλοκή τους με τα υπουργεία, τις δημοτικές αρχές και την εργοδοσία, ήταν πάντοτε  συστατικό στοιχείο της πελατειακής τους πολιτικής.
Ως ΜΕΤΑ-ΟΤΑ δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι τα προβλήματα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν λύνονται με δημόσιες σχέσεις, ούτε και με την αναγωγή των δημάρχων σε συνεργάτες μας, όπως τους θεωρεί ο πρόεδρος της ομοσπονδίας και η «ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ».
Προκαλεί όμως ερωτηματικά και το γεγονός ότι, ενώ είχαν χρόνο για αυτές τις «περιοδείες», δεν υπήρξε καμιά αντίδραση της Ομοσπονδίας για τις αυταρχικές και αντιδημοκρατικές αλλαγές και εξαγγελίες στην λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στη θωράκιση του «επιτελικού» κράτους των απολύσεων, των ιδιωτικοποιήσεων και του κράτους του «Μεγάλου Αδελφού», καθώς και της φαλκίδευσης των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ σε συνέχεια όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων έχοντας και την στήριξη της πλειοψηφίας των δημάρχων, με το «καλημέρα» και τα πρώτα νομοθετήματα που πέρασε μέσα στο κατακαλόκαιρο, έδειξε τις προθέσεις της αντεργατικής πολιτικής της. Όχι ότι δεν το περιμέναμε αφού γνωρίζουμε ότι η πολιτική και αυτής της κυβέρνησης είναι ευθυγραμμισμένη με την πιστή εφαρμογή και διεύρυνση των μνημονιακών μέτρων που στόχο έχουν την εργασία και τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Χρειάζεται ενημέρωση και κινητοποίηση των εργαζομένων προβάλλοντας τα αιτήματα του κλάδου και όχι πελατειακές σχέσεις και συναλλαγές. Υπερασπίζοντας την αξιοπιστία του συνδικαλιστικού κινήματος με την συσπείρωση των εργαζομένων στα συνδικάτα, με μαζικούς και αποφασιστικούς αγώνες, να διεκδικήσουμε μαχητικά, ουσιαστικές αυξήσεις, μείωση του ωραρίου εργασίας στις 37,5 ώρες με προοπτική της 35 και 30 ώρες εργασίας την εβδομάδα, κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που αποδεδειγμένα καλύπτουν τις ανάγκες της κοινωνίας, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη όλων των αναγκών των υπηρεσιών των δήμων, κατάλληλες και ασφαλείς συνθήκες εργασίας, καμία κατάργηση ή περικοπή στο επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και στην ασφάλιση των ΒΑΕ.
ΜΕΤΑ – ΟΤΑ / Αύγουστος 2019

δημοσίευσε ...