Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

Καταγγελία του ΣΟΜΕΔΠ στις υπηρεσίες Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής για τους ψύλλους και την μεταφόρτωση απορριμμάτων στο αμαξοστάσιο


Η αδιαφορία και η απαξίωση της δημοτικής αρχής Πειραιά για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον χώρο του γκαράζ της οδού Ρετσίνα 45 και είναι επικίνδυνη για την υγεία των εργαζομένων και των δημοτών που κάνουν χρήση της δημοτικής συγκοινωνίας Πειραιά, οδήγησε την διοίκηση του Σωματείου Οδηγών Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά να προχωρήσει σε καταγγελίες στις αρμόδιες υπηρεσίες Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής, για τις δικές τους ενέργειες.

Όπως επανειλημμένα έχει καταγγείλει το Σωματείο μας ο χώρος του αμαξοστασίου της οδού Ρετσίνα 45 έχει μετατραπεί σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο από την ανεξέλεγκτη και αυθαίρετη μεταφόρτωση απορριμμάτων με εντολή και ευθύνη της δημοτικής αρχής Πειραιά, που έχει ως αποτέλεσμα, εκτός των άλλων, εργαζόμενοι να έχουν υποστεί μόλυνση από τα τσιμπήματα ψύλλων που έχουν κάνει την εμφάνιση τους εδώ και καιρό στον χώρο και χωρίς να γνωρίζουμε και πόσοι δημότες που χρησιμοποιούν την δημοτική συγκοινωνία μπορεί να έχουν υποστεί τα ίδια.

Η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων κατά την εργασία τους θα συνεχίσει να βρίσκεται σε μόνιμο κίνδυνο όσο η δημοτική αρχή παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις και καταγγελίες μας, δεν μεριμνά για την χορήγηση των Μέσων Ατομικής Προστασίας, την εφαρμογή προληπτικής ιατρική, τον προγραμματισμό εμβολιασμών, για ανθρώπινες συνθήκες στους χώρους εργασίας και για την θερμική καταπόνηση των εργαζομένων.

Η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων θα συνεχίσουν να βασίζονται στην τύχη όσο η δημοτική αρχή του κ. Μώραλη, όπως όλες οι εργοδοσίες, θεωρεί τους εργαζόμενους αναλώσιμους.

Δημοσιεύουμε τις καταγγελίες του Σωματείου στις αρμόδιες υπηρεσίες Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής και θα παρακολουθούμε από κοντά τις ενέργειες τους.

Μπορεί η δημοτική αρχή του κ. Μώραλη να έχει επιλέξει την αδιαφορία και την απαξίωση, δική μας όμως υποχρέωση είναι η διασφάλιση, με κάθε τρόπο, της υγείας των εργαζομένων και η τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓ/ΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Η σχετική ανακοίνωση - καταγγελία του Σωματείου ΕΔΩ




δημοσίευσε ...