Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

ΣΟΜΕΔΠ: όλα τα αίτημα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ανοιχτά και επίκαιρα!

 


Με νωπή την ετυμηγορία των εργαζομένων και του λαού για την καταδίκη του φασισμού – ναζισμού στην δίκη της εγκληματικής οργάνωσης χ.α. και παραμονές της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, η κυβέρνηση με απόφαση της αστυνομίας απαγορεύει τις δημόσιες συναθροίσεις άνω των 3 ατόμων, επιχειρώντας να επαναφέρει μνήμες που ο λαός μας επίσης καταδίκασε με τον αγώνα, το αίμα και τη ζωή του.

Δεν φτάνει της κυβέρνησης και των υποστηρικτών της που έβαλαν τον λαό σε καραντίνα φορτώνοντας του την «ατομική ευθύνη» για να κρύψουν τις τεράστιες ευθύνες της πολιτικής τους για την πανδημία, αφήνοντας ανοχύρωτο και υπό κατάρρευση το δημόσιο σύστημα υγείας, θέλουν να βάλουν και την δημοκρατία σε καραντίνα, μετατρέποντας για άλλη μια φορά σε κουρελόχαρτο το σύνταγμα.

Το ψωμί – παιδεία – ελευθερία του ’73 είναι και σήμερα επίκαιρο όταν το σάπιο σύστημα που ενδιαφέρεται μόνο για την κερδοφορία των λίγων, αδυνατεί να εξασφαλίσει τα τρία αυτά πολύτιμα αγαθά στους εργαζόμενους και τον λαό. Πόσο μάλλον την υγεία, τη στέγη, την ειρηνική συνύπαρξη των λαών, τα σύγχρονα δικαιώματα και τις ανάγκες μας.

Το γνήσιο αντιιμπεριαλιστικό περιεχόμενο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι επίσης επίκαιρο όσο ποτέ και ο λαός έχει κάθε λόγο να φωνάξει ξανά «Έξω οι ΗΠΑ – Έξω το ΝΑΤΟ»,  όταν τα σύννεφα πολέμου πυκνώνουν και η Ελλάδα μετατρέπεται όλο και περισσότερο σε προκεχωρημένο φυλάκιο του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

Η χουντικής προέλευσης απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων άνω των τριών ατόμων, ο αυταρχισμός και η καταστολή είναι ο «προάγγελος» του νέου συνδικαλιστικού νόμου που ετοιμάζεται να καταθέσει στη βουλή η κυβέρνηση. Αντιμετωπίζοντας την πανδημία ως ευκαιρία θέλει να επιβάλλει «σιωπητήριο» στο οργανωμένο ταξικό κίνημα, σε αυτούς που αντιδρούν και αντιστέκονται, γιατί έτσι την προστάζουν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

Οι δεκάδες νεκροί καθημερινά από την πανδημία έχουν την υπογραφή της κυβέρνησης, όσο κι αν προσπαθούν να κρύψουν τις εγκληματικές ευθύνες τους.

Με πρόσχημα την πανδημία δεν θα τους αφήσουμε να μετατρέψουν, την αναγκαία για την ζωή και την υγεία μας, μάσκα σε «φίμωτρο».

Τιμούμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου όπως της αρμόζει, σε συνθήκες πανδημίας και οργανώνουμε την καθολική συμμετοχή μας στην απεργία που έχουν προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, Εργατικά Κέντρα, ομοσπονδίες και σωματεία στις 26 Νοέμβρη 2020 ενάντια στο νέο αντεργατικό νόμο ιδιώνυμο της κυβέρνησης.

Και κάτω από την μάσκα θα ακουστεί η φωνή μας!

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

δημοσίευσε ...