Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020

Ευκαιρία η πανδημία για την κυβέρνηση για νέα αντεργατικά μέτρα

 


ΝΕΕΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ

Για μία ακόμα φορά η κυβέρνηση και ο υπουργός εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος  αξιοποιούν την πανδημία ως ευκαιρία για να προχωρήσουν σε αντεργατικές ανατροπές στους δήμους. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός:


-Αυξάνεται ο αριθμός των ωραρίων που θα εργάζονται οι εργαζόμενοι στους δήμους, πέρα των ήδη διαθέσιμων, με αποτέλεσμα ουσιαστικά να διευρύνεται το ωράριο εργασίας των υπηρεσιών.

-Αυξάνεται άνευ ορίων η τηλεργασία.

-Υπονομεύεται η χορήγηση της ειδικής άδειας για τους γονείς καθώς θα χορηγείτε μόνο αφού εξαντληθούν όλες οι άλλες δυνατότητες για να εργαστούν.

-Παράλληλα το υπουργείο φρόντισε και με τροπολογία της τελευταίας στιγμής, νύχτα και σαν το κλέφτη, να φέρει την ηλεκτρονική ψηφοφορία για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Οι εργαζόμενοι έχουμε πείρα πως αξιοποιήθηκαν οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και οι εγκύκλιοι του υπουργείου για το χτύπημα των δικαιωμάτων μας.

Γνωρίζουμε ότι η επίθεση της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα θα ενταθεί ακόμα περισσότερο. Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν τη πολιτική της κυβέρνησης και ποια συμφέροντα εξυπηρετεί. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τα σωματεία του κλάδου να καταδικάσουν και τις πρακτικές της κυβέρνησης και τη πολιτική της , παράλληλα να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα.

6 ΝΟΕΜΒΡΗ 2020

δημοσίευσε ...