Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021

Διαδικτυακή εκδήλωση - ημερίδα της ΔΑΣ-ΟΤΑ την Κυριακή 10/1/2021 στις 10:00π.μ.

 


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Δ.Α.Σ ΟΤΑ, 

σας προσκαλεί στην διαδικτυακή θεματική εκδήλωση - ημερίδα που διοργανώνει την Κυριακή 10/1/2021 στις 10 το πρωί με θέματα:  

-         Διαχείριση των απορριμμάτων, 

-       το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο της κυβέρνησης για τους ΟΤΑ εν’ μέσω πανδημίας και τα καθήκοντα μας απέναντι σε αυτή την επίθεση.

Η κυβέρνηση εκμεταλλευόμενη την πανδημία και υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της ευρωπαϊκής ένωσης αλλά και τις απαιτήσεις των μεγάλων επιχειρηματικών προχωρά   στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση στο τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων. 

Με καταστροφικές συνέπειες στη δημόσια υγεία, στο περιβάλλον, στο λαϊκό εισόδημα αλλά και στις εργασιακές σχέσεις.

Παράλληλα ψηφίσθηκαν μια σειρά νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούν το σύνολο των εργαζομένων στους δήμους όπως για παράδειγμα η τηλεργασία, οι αναπτυξιακοί οργανισμοί κ.λ.π.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση η ΔΑΣ ΟΤΑ θεωρεί ότι οι εργαζόμενοι δεν θα πρέπει να μείνουν απλοί θεατές αλλά θα πρέπει να κουβεντιάσουν και να οργανώσουν την αντεπίθεση τους.

Την συζήτηση θα ανοίξει ο Βασίλης Πετρόπουλος, επικεφαλής της ΔΑΣ ΟΤΑ και Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕ ΟΤΑ και θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις προέδρων και εκπροσώπων πρωτοβάθμιων σωματείων εργαζομένων από δήμους όλης της χώρας.

Για να παρακολουθήσετε την συζήτηση πατήστε εδώ  

https://youtu.be/2s0Q0--YShk)%20%20%C2%A0%20%C2%A0%20


 

δημοσίευσε ...