Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

Δ.Τ. για την διαδικτυακή εκδήλωση της ΔΑΣ-ΟΤΑ (εισηγήσεις - βίντεο της εκδήλωσης)


 

Διαδικτυακή εκδήλωση πραγματοποίησε την Κυριακή 10 Γενάρη η ΔΑΣ ΟΤΑ με θέμα «Διαχείριση των απορριμμάτων. Ένα πάρτι των ιδιωτών. Το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο της κυβέρνησης για τους ΟΤΑ εν μέσω πανδημίας και τα καθήκοντά μας απέναντι σε αυτήν την επίθεση». (Δείτε όλη την εκδήλωση εδώ)

Δεκάδες πρόεδροι σωματείων και συνδικαλιστές από όλη την Ελλάδα με τις τοποθετήσεις τους έφεραν σημαντική πείρα από τους δήμους τους, αναδεικνύοντας τις τεράστιες διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων και της σημερινής, αλλά και των δημάρχων που με την πολιτική τους έχουν γίνει ντίλερ των εργολάβων.

Στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων διαπιστώθηκε ότι πρωτίστως αφορά τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ, αλλά και ολόκληρη την κοινωνία, αφού το σύνολο θα καλεστεί να πληρώσει το μάρμαρο, αλλά και να υποστεί τις συνέπειες από τη συγκεκριμένη πολιτική. Στα Εργασιακά επισημάνθηκε ότι οι ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις που έφερε η κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ήρθαν για να μείνουν και πως η κυβέρνηση θα επιχειρήσει την επόμενη μέρα να μεταφέρει το εργασιακό τοπίο του ιδιωτικού τομέα και στον δημόσιο.

Στα συμπεράσματα της εκδήλωσης θεωρήθηκε πως τα υλικά της συζήτησης με κάθε τρόπο θα πρέπει να φτάσουν στους χώρους δουλειάς, να ενημερωθούν τόσο οι συνάδελφοι, αλλά και οι δημότες. Και σε αυτή την κατεύθυνση η κοινή δράση των σωματείων θα αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα.

Οι εισηγήσεις:

Η διαχείριση των απορριμμάτων - Ένα πάρτι ιδιωτών. Εισηγητής: Βασίλης Πετρόπουλος επικεφαλής της ΔΑΣ ΟΤΑ και γεν. γραμματέας της ΠΟΕ ΟΤΑ (Διαβάστε εδώ)

Διαχείριση απορριμμάτων στην Αττική. Εισηγητής: Θοδωρής Χαμαλίδης, προέδρος Εργαζομένων Δήμου Φυλής και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΔΣΝΑ (Διαβάστε εδώ)

Το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο που ψηφίστηκε εν μέσω πανδημίας και τα καθήκοντά μας απέναντι σε αυτή την επίθεση. Εισηγητής: Βασίλης Γκιτάκος, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ ΟΤΑ με τη ΔΑΣ ΟΤΑ. (Διαβάστε εδώ)

Πηγή: 902.gr 

δημοσίευσε ...