Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Σχολικοί φύλακες: 220 ημέρες στην Αριστοτέλους & Τσιμισκή, 150 ημέρες στην Καραγιώργη Σερβίας

Ανακοίνωση των Μαχόμενων Σχολικών Φυλάκων που παραμένουν στις επάλξεις του αγώνα, όπως και οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, για: 220 ημέρες στην Αριστοτέλους & Τσιμισκή και 150 ημέρες στην Καραγιώργη Σερβίας.
Η κατάργηση του θεσμού του ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΦΥΛΑΚΑ τον Ιούλιο του 2013 ,θυσία στο βωμό της Τρόικας και του Μνημονίου, που εθελόδουλα υπηρετεί η συγκυβέρνηση αποτέλεσε καίριο πλήγμα στην ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του δημόσιου σχολείου.
Δεν είναι μόνο ότι 2000 εργαζόμενοι χάνουν την δουλειά τους και μπαίνουν στην ατελείωτη λίστα των ανέργων.
Η ουσία και όχι οι εντυπώσεις, η αλήθεια και όχι η κατασκευασμένη και κατευθυνόμενη μνημονιακή προπαγάνδα είναι ακόμα πιο επώδυνες
Ο ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΦΥΛΑΚΑΣ ήταν:
 1. Η δύναμη αποτροπής και προστασίας από καταστροφές και βανδαλισμούς στην υλικοτεχνική ,κτιριακή υποδομή των σχολικών μονάδων.
 2. Ασπίδα προστασίας της παιδικής – μαθητικής ψυχής στην ολοένα αυξανόμενη ενδοσχολική βία (booling) ,στην ραγδαία αύξηση της μάστιγας των ναρκωτικών αλλά και στην προστασία των παιδιών από οποιαδήποτε ατυχήματα.

  • Πόσο κοστολογεί η συγκυβέρνηση την ασφάλεια των παιδιών;
  • Υπάρχει νούμερο που μπορεί να ισοσκελίσει τη σωματική ακεραιότητα τους;
  • Οι ζημιές στα αφύλαχτα πλέον σχολικά κτίρια είναι αλήθεια ότι ξεπερνούν την μισθοδοσία των ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ;

Οι ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ, ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ
Μένουμε αταλάντευτοι ,ανυποχώρητοι στα αιτήματα του ψηφίσματος όπως καταγράφηκαν με το τέλος της συγκλονιστικής πεζοπορίας διαμαρτυρίας των 560 χλμ, Θεσ/νίκη-Αθήνα

  • ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΦΥΛΑΚΑ
  • ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ
  • ΠΑΡΕΤΑΙΡΩ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΚΑΙ ΟΣΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΦΥΛΑΞΗ
Δεν σταματάμε όμως εδώ . Συνεχίζουμε. Ενώνουμε την φωνή μας με όλους όσους πλήττονται απ’ αυτή την βάρβαρη πολιτική. Εργαζόμενοι στην ΕΡΤ , καθηγητές , καθαρίστριες υπουργείου οικονομικών ,εργαζόμενοι στην υγεία, εργαζόμενοι υπουργείου πολιτισμού, απεργοί της coca cola ,sos Χαλκιδική κ.α. έχουμε δώσει ΟΡΚΟ ΤΙΜΗΣ ΝΑ ΜΗ ΛΥΓΙΣΟΥΜΕ ΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ.

Οργανώνουμε και δυναμώνουμε κέντρα αγώνα και αντίστασης σε κάθε πόλη .

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ Σ’ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ Η ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ

δημοσίευσε ...