Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

Με τους δικούς μας αγώνες τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά - 6 Μάη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

 


Ιδιαίτερη σημασία και αξία παίρνει η φετινή ημέρα τιμής και μνήμης της Εργατικής Πρωτομαγιάς, αφού η κυβέρνηση χέρι – χέρι με το κεφάλαιο και την Ε.Ε., 135 χρόνια μετά την αιματοβαμμένη πρωτομαγιά του Σικάγο για το 8ωρο και 101 χρόνια μετά την καθιέρωση με νόμο του 8ωρου στην Ελλάδα, που χρειάστηκαν ποτάμια αίματος και σκληρούς αγώνες των εργαζομένων, επιχειρούν να το καταργήσουν και να επιβάλουν 10ωρη εργασία.

Η ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης, τραπεζιτών και μεγαλοβιομηχάνων στόχο έχει τον πυρήνα των δικαιωμάτων των εργαζομένων αλλά και όσων έχουν απομείνει από την εξίσου αντεργατική διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και προηγούμενων κυβερνήσεων.

Ο νέος αντεργατικός νόμος που ετοιμάζεται να φέρει η σημερινή κυβέρνηση για ψήφιση στη βουλή εκτός από την επιβολή της 10ωρης εργασίας προβλέπει και κατάργηση της αμοιβής υπερωριών, μεγαλύτερη ευελιξία και ελαστικότητα στις σχέσεις εργασίας, την μόνιμη τηλεργασία, ενώ επιχειρεί με την κατάργηση βασικών συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών προκειμένου να φιμώσει τα αγωνιστικά και μαχητικά συνδικάτα και να τα βάλει στο «γύψο».

13 μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας ξεπερνώντας τις 10.000 νεκρούς και με δεκάδες χιλιάδες ασθενείς από τον κορονοϊό, η κυβέρνηση αρνείται να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας των εργαζομένων και του λαού. Αντίθετα από την αρχή της πανδημίας τους μεταφέρει τις δικές της εγκληματικές ευθύνες και τους ενοχοποιεί με την «ατομική ευθύνη», αποκορύφωμα αυτής η αυτοδιάγνωση της νόσου μέσω των self test.

Στο κλάδο μας η κυβέρνηση πολλαπλασιάζει τα εργαλεία και τα όπλα στα χέρια των δημοτικών αρχών που στηρίζουν την πολιτική της, για να διευρύνουν την επιχειρηματική λειτουργία των δήμων και να τους μετατρέψουν σε ανώνυμες εταιρείες. Οι αναπτυξιακοί οργανισμοί φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια, οι ιδιωτικοποιήσεις επεκτείνονται, δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι δουλεύουν με ελαστικές σχέσεις εργασίας και μειωμένα δικαιώματα, οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού έχουν αρνητικό πρόσημο σε σχέση με τις αποχωρήσεις, η τηλεργασία ήρθε για να μείνει, ενώ οι χώροι δουλειάς των δήμων έχουν μετατραπεί σε εστίες διασποράς του κορονοϊού από την απουσία και των στοιχειωδών μέτρων προστασίας, ενώ παγίδες θανάτου εξακολουθούν να είναι οι συνθήκες εργασίας στην καθαριότητα και τα τεχνικά συνεργία.

Δεν πρέπει να αποδεχθούμε το μέλλον που σχεδιάζουν για εμάς χωρίς εμάς! Τώρα είναι η ώρα να οργανώσουμε τον αγώνα μας και την δική μας αντεπίθεση στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και της πλειοψηφίας των δημάρχων, για ζωή με αξιοπρέπεια και εργασία με δικαιώματα.

Στις 6 Μάη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν δυναμικά, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, στην απεργιακή συγκέντρωση των εργατικών σωματείων του Πειραιά στην Πλατεία Καραϊσκάκη (Πειραιάς) στις 10.30 το πρωί.

Το Μ. Σάββατο 1η του Μάη, στις 10.30 το πρωί, το Δ.Σ. του Σωματείου μας, τιμώντας την Εργατική Πρωτομαγιά θα καταθέσει στεφάνι στο Πασαλιμάνι στο χώρο της θυσίας των 11 εργατών στην αιματηρή απεργία στις 23 Αυγούστου 1923.



 


δημοσίευσε ...