Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

ΣΟΜΕΔΠ: Καμιά περικοπή μισθού στους εργαζόμενους με δικαστικές αποφάσεις

 


Με δύο απαράδεκτα έγγραφα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (2/101123/ΔΕΠ/22.11.2023 και 2/13620/ΔΕΠ/05.03.2024)  και τις ερμηνείες τους από τις νομικές υπηρεσίες των δήμων δεκάδες χιλιάδες συμβασιούχοι που εργάζονται στους δήμους με προσωρινές διαταγές και ασφαλιστικά μέτρα θα δουν το επόμενο χρονικό διάστημα να τους περικόπτονται και να τους ζητούνται αναδρομικά όλες οι αυξήσεις του ν.5045/2023, η μισθολογική εξέλιξη σύμφωνα με το ν. 4354/2015 και βέβαια τα οικογενειακά επιδόματα!

Πρόκειται για αίσχος ! Οι συνάδελφοι δεν έχουν να βγάλουν ούτε το μήνα με τους μισθούς πείνας και την ακρίβεια και τώρα τους κόβουν την «αύξηση» ψίχουλο και τους την ζητάνε πίσω με αναδρομική ισχύ! Η κυβέρνηση της ΝΔ ζητάει από τους συναδέλφους να πάρει πίσω ακόμα και την «αύξηση» κοροϊδία, δημιουργώντας μία νέα μεγάλη κατηγορία εργαζομένων που θα εργάζεται με ακόμα χειρότερους όρους αμοιβής στους δήμους.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε αγωνιστική ετοιμότητα και δράση! Να μην το επιτρέψουμε!

Το Σωματείο Οδηγών Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά αποφάσισε την συμμετοχή στην αγωνιστική παρέμβαση μαζί με άλλα συνδικάτα εργαζομένων δήμων και καλούμε τους εργαζόμενους του Δήμου Πειραιά να συμμετέχουν την Δευτέρα 1η Απριλίου 2024 στις 12:00 το μεσημέρι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (Πανεπιστημίου 37 – Αθήνα – Στάση Μετρό «Πανεπιστήμιο»)

Απαιτούμε:

Να αποσύρει τώρα η κυβέρνηση τα δύο απαράδεκτα έγγραφα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Να μην τολμήσει να περικόψει και να ζητήσει αναδρομικά ούτε ευρώ από τους εργαζόμενους με δικαστικές αποφάσεις.

Να καταβάλλονται, όπως και στους μόνιμους και αορίστου χρόνου εργαζόμενους στους δήμους και την περιφέρεια, όλες οι αυξήσεις, οι μισθολογικές εξελίξεις και τα οικογενειακά επιδόματα στους εργαζόμενους με προσωρινές διαταγές και ασφαλιστικά μέτρα.

δημοσίευσε ...