Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024

ΣΟΜΕΔΠ: Πάρτε πίσω την αίτηση ανάκλησης - Παραμονή στην εργασία και των 211 συμβασιούχων


 

Παρέμβαση πραγματοποίησαν χθες Τρίτη 12 Μαρτίου 2024 το Σωματείο Οδηγών Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Πειραιά και εργαζόμενοι, στο δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, προκειμένου ο Δήμος Πειραιά να πάρει πίσω και να μην υποστηρίξει την αίτηση ανάκλησης της απόφασης του Πρωτοδικείου Πειραιά για την παραμονή 211 εργαζομένων του δήμου στην εργασία τους μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου 2024, ημέρα εκδίκασης της αγωγής που έχουν καταθέσει για την μετατροπή της σύμβασης τους από ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Λόγω απουσίας του δημάρχου δεν υπήρξε συνάντηση μαζί του ωστόσο κλείστηκε ραντεβού συνάντησης για σήμερα Τετάρτη13 Μαρτίου, για το οποίο δεν μας ειδοποίησε ποτέ.

Η ιδιαιτέρα του δημάρχου και προϊσταμένη του τμήματος Μελετών και Σχεδιασμού Διαχείρισης της Διεύθυνσης Καθαριότητας – Ανακύκλωσης, σε ρόλο «δημάρχου» προσπάθησε ανεξήγητα να ρίξει τις ευθύνες στον δικηγόρο (;) των εργαζομένων που έχει αναλάβει την υπόθεση, ενώ ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πειραιά που εμφανίστηκε δήλωσε αναρμόδιος να δώσει απαντήσεις. Εντύπωση όμως προκάλεσε η παρέμβαση του Αντιδημάρχου Καθαριότητας – Ανακύκλωσης που προσπάθησε ξεδιάντροπα, αλλά χωρίς επιτυχία, να επιβάλει το «διαίρει και βασίλευε» και να αποκόψει τους εργαζόμενους από το Σωματείο και τους εκπροσώπους τους, συνδικαλιστές.

Την εχθρική στάση της η δημοτική αρχή του κ. Γιάννη Μώραλη απέναντι στους εργαζόμενους την δείχνει καθημερινά. Έτσι εχθρικά αντιμετωπίζει και τους 211 συμβασιούχους – εργαζόμενους με την αίτηση ανάκλησης, ακύρωσης ουσιαστικά, της παραμονής τους στην εργασία που κατέθεσε. Παρά του ότι ο κ. Μώραλης δηλώνει σε όλους τους τόνους αντίθετος με την διάταξη «Βορίδη», προχώρησε ο ίδιος ένα βήμα παρακάτω την αντιδραστική διάταξη που προβλέπει την άσκηση όλων των ένδικων μέσων (έφεση) αλλά σε αποφάσεις δικαστηρίων που μετατρέπουν τις συμβάσεις των εργαζομένων και όχι σε προσωρινές διαταγές παραμονής στην εργασία για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, όπως έπραξε στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Βέβαια τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» και το πόσο «φιλεργατικοί» είναι  δεν παύουν στιγμή να μην το διατυπώνουν, όπως το έκαναν και σε όλες τις εκδηλώσεις κοπής πίτας που παραβρέθηκαν. Αποδείχθηκε όμως στην πράξη ότι πρόκειται για άλλη μία κοροϊδία της δημοτικής αρχής προς τους εργαζόμενους για να βαθαίνει ακόμη περισσότερο η εντατικοποίηση της εργασίας και η εκμετάλλευση. 

Στις ίδιες ράγες της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης κινείται και η δημοτική αρχή Πειραιά που θέλει φθηνούς εργαζόμενους, χωρίς δικαιώματα σε καθεστώς ομηρίας και ανασφάλειας για να τους εκμεταλλεύονται. Η δημοτική αρχή Πειραιά εφαρμόζει την πολιτική της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων που βάζουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και των εργολάβων πάνω από τη ζωή μας, γιατί ζωή είναι για τους εργαζόμενους να έχουν μεροκάματο για την οικογένεια τους και αυτό θέλει να τους στερήσει με την αίτηση ανάκλησης (ακύρωσης) της απόφασης παραμονής τους στην εργασία.

Το Σωματείο Οδηγών Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά στηρίζει και βρίσκεται στο πλάι των 211 εργαζομένων – συμβασιούχων όπως και όλων των εργαζομένων.

Να πάρει πίσω και να μην υποστηρίξει ο Δήμος Πειραιά την αίτηση ανάκλησης – Οι συμβασιούχοι να μείνουν στη δουλειά.

Την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024 στις 9:00 το πρωί στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων στην Αθήνα, που συζητείται η αίτηση ανάκλησης του δήμου,  ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!!!

(Η απουσία από την εργασία των 211 συμβασιούχων – εργαζόμενων την ημέρα που εκδικάζεται η υπόθεση τους στα δικαστήρια είναι ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ).

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ


 

δημοσίευσε ...