Σάββατο 9 Μαρτίου 2024

Το ΣΟΜΕΔΠ στηρίζει τον πρόεδρο της ΕΝΕΔΕΠ και του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, Μάρκο Μπεκρή

 


Καταδικάζουμε την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης

Στηρίζουμε τον πρόεδρο της ΕΝΕΔΕΠ και του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, Μάρκο Μπεκρή

Το Σωματείο Οδηγών Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά εκφράζει την αλληλεγγύη και την στήριξη του στον πρόεδρο της ΕΝΕΔΕΠ και του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, Μάρκο Μπεκρή, στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής του δράσης που δέχεται από την Cosco.

Για μια ακόμα φορά η δικαιοσύνη παίρνει το μέρος της εργοδοσίας και της κυβέρνηση στέλνοντας πρόεδρο Σωματείου και Εργατικού Κέντρου στα δικαστήρια. Τα αντανακλαστικά της δικαιοσύνης είναι πολύ γρήγορα όταν πρόκειται να σύρουν στα δικαστήρια πρωτοπόρους συνδικαλιστές που υπερασπίζονται με τον αγώνα τους τα δικαιώματα των εργαζομένων, αλλά σπεύδει βραδέως όταν πρόκειται να δικάσει εργοδοτικά - κυβερνητικά εγκλήματα που στοιχίζουν ανθρώπινες ζωές.

Η ποινική δίωξη του προέδρου των εργαζομένων στην Cosco και πρόεδρου του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, αποτελεί μια ακόμη πρόκληση απέναντι σε όλους τους εργαζόμενους και το συνδικαλιστικό κίνημα. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις για τις οποίες κατηγορείται είχαν αποφασιστεί και εξαγγελθεί νόμιμα από το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και είχαν την στήριξη πολλών άλλων συνδικάτων όπως και αλληλέγγυων εργαζομένων από άλλους κλάδους.

Με την παραπομπή του Μάρκου Μπεκρή σε δίκη την Δευτέρα 11 Μάρτη, στέλνουν στα δικαστήρια τον απεργιακό αγώνα όλων των εργαζομένων της Cosco και των αλληλέγγυων για το θάνατο του συναδέλφου Δημήτρη Δαγκλή την ώρα της εργασίας του, των διεκδικήσεων για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, για να υπαχθούν οι εργαζόμενοι στις προβλήτες στα ΒΑΕ, για την υπογραφή ΣΣΕ υποχρεωτική για τον εργοδότη.

Η δίωξη αυτή έρχεται σε συνέχεια της φάμπρικας ποινικών διώξεων που έχει στήσει η κυβέρνηση και η εργοδοσία κατά συνδικαλιστικών στελεχών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων για τα εργασιακά δικαιώματα, με στόχο την καταστολή και φίμωση του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος.

Κυβέρνηση και εργοδοσία επιχειρούν με τον αντιδραστικό νόμο Χατζηδάκη να πλήξουν τις πολιτικές – συνδικαλιστικές ελευθερίες και τα δικαιώματα των συνδικάτων και των πρωτοπόρων εργαζομένων, τα συνδικάτα όμως και οι εργαζόμενοι τον έχουν καταργήσει στην πράξη και στους δρόμους του αγώνα.

Το Σωματείο Οδηγών Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά, καταδικάζει κάθε μορφή ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και των αγώνων των εργαζομένων. Στηρίζουμε τον πρόεδρο Μάρκο Μπεκρή και το Σωματείο Εργαζομένων στην Cosco και στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο δίκαιο αγώνα τους.

Η τρομοκρατία της κυβέρνησης και της εργοδοσίας δεν θα περάσει.


 

δημοσίευσε ...