Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024

Χωρίς απαντήσεις και δεσμεύσεις για τα προβλήματα των εργαζομένων στους Δήμους ο Υπουργός Εσωτερικών


 

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕ ΟΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ!!

Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη 18-7-2024 η Ε.Ε. της ΠΟΕ ΟΤΑ. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι εκλεγμένοι της ΔΑΣ έθεσαν τα παρακάτω ζητήματα.


 

>Για τους μισθούς. Επαναλάβαμε τις διεκδικήσεις των σωματείων ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας 20%, την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και το ξεπάγωμα της διετίας 2016 2017.

 

>Για τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις και με επιπλέον κρατική χρηματοδότηση. Δόθηκαν αναλυτικά παραδείγματα όπως για τους εργαζόμενους μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, τις σχολικές καθαρίστριες, τους γυμναστές κ.λ.π. Επιμείναμε ότι πρέπει να καταργηθεί εδώ και τώρα η απαράδεκτη τροπολογία Βορίδη που αναγκάζει τις Δημοτικές Αρχές να προχωρούν σε εφέσεις εναντίον θετικών πρωτόδικων αποφάσεων. Δεν φτάνει που σέρνουν στα δικαστήρια τους συμβασιούχους ως εγκληματίες για να αποδείξουν τα αυτονόητα, η κυβέρνηση τους πάει και σε δεύτερο βαθμό θέτοντας περισσότερα εμπόδια.

 

>Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για το σύνολο των υπηρεσιών των δήμων. Εξηγήσαμε ότι η κατάσταση είναι πλέον τραγική. Σε πολλούς δήμους οι συνάδελφοι έχουν όχι απλά παράλληλα καθήκοντα, αλλά πολλαπλά. Υπάρχουν δήμοι που οι συνάδελφοι δεν έχουν πάρει ακόμα τις περσινές άδειες.

 

>Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση των υπηρεσιών των δήμων, κάθε ιδιωτικοποίηση τους. Να καταργηθούν εδώ και τώρα οι αναπτυξιακοί οργανισμοί.

 

>Τέλος καταγγείλαμε τη κυβέρνηση που δεν έχει κανένα μέτρο για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων παρότι τα τελευταία χρόνια έχουμε 69 νεκρούς και εκατοντάδες σακατεμένους. Η ζωή μας δεν είναι κόστος.

Ουσιαστικές απαντήσεις από τον Υπουργό δεν δόθηκαν, δεν δεσμεύτηκε σε τίποτα.

Η πολιτική διαχρονικά των κυβερνήσεων για τη τροφοδότηση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων και των εργολάβων το επόμενο διάστημα θα ενταθεί, τα θύματα αυτής της πολιτικής είναι οι εργαζόμενοι. Για αυτό συσπειρωμένοι στα σωματεία τους πρέπει να διεκδικήσουν τα δίκαια αιτήματα τους ενάντια σε αυτή τη πολιτική.

Απαιτούμε

•Αυξήσεις στους μισθούς μας 20%.

 

•Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

 

•Να προσμετρηθεί στη μισθολογική εξέλιξη η διετία 2016 – 2017 που έχει «παγώσει».

 

•Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Μέτρα ενάντια στην ακρίβεια και στη φοροληστεία.

 

•Πλήρης αναγνώριση της προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα

 

•Πλήρης κάλυψη των εξόδων μετακίνησης όσων υπαλλήλων εκτελούν εξωτερική εντός ή εκτός έδρας υπηρεσία.

 

•Αύξηση και επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος και χορήγησή του χωρίς καμία περικοπή.

 

•Αύξηση και επέκταση του επιδόματος απομακρυσμένων – παραμεθόριων περιοχών για το σύνολο των υπαλλήλων.

 

•Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με κρατική χρηματοδότηση.

 

•Μαζικές προσλήψεις Μόνιμου Προσωπικού στο σύνολο των υπηρεσιών.

 

•Να δοθούν τα Μέσα Ατομικής Προστασίας σε όλους τους εργαζόμενους που τα δικαιούται. Ιατρός Εργασίας και Τεχνικός Ασφαλείας σε όλους τους δήμους.

δημοσίευσε ...