Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024

Πανελλαδική Σύσκεψη ΠΑΜΕ - Ισχυρή δυναμική στο οργανωμένο εργατικό κίνημα

 


Για όλους εμάς που προερχόμενοι από άλλους πολιτικο-συνδικαλιστικούς δρόμους γνωρίσαμε και ανταμώσαμε με το ΠΑΜΕ μέσα στην ταξική πάλη, στην αλληλεγγύη και στην ταξική αντιπαράθεση, συλλογικές διαδικασίες όπως η Πανελλαδική Σύσκεψη είναι πολύ σημαντικές.

Είναι πολύ σημαντικές οι συλλογικές διαδικασίες του ΠΑΜΕ, ειδικότερα σε μια περίοδο όπως αυτή που διανύουμε, στέλνοντας θετικά μηνύματα για τις μεγάλες δυνατότητες της εργατικής τάξης, κόντρα στη λογική της ανάθεσης στην εναλλαγή της κυβέρνησης, του «τίποτα δεν γίνεται», της ηττοπάθειας που σκόπιμα καλλιεργούν οι εκπρόσωποι του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού. Σε μια περίοδο που μεγαλώνει διαρκώς ο προβληματισμός για τη διέξοδο από την κρίση και τη λιτότητα, που δυναμώνει η αίσθηση ότι εκτός από το ΠΑΜΕ δεν κινείται τίποτα άλλο οργανωτικά και κινηματικά, με τις ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ επί χρόνια παραδομένες στην εργοδοσία και στις κυβερνήσεις.

Με δεδομένο ότι οι εργασίες της Πανελλαδικής Σύσκεψης του ΠΑΜΕ θα γίνουν λίγες μέρες πριν τη πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 20 Νοέμβρη, μπορούν μέσα σε αυτή να συναντηθούν οι αγωνίες, ο προβληματισμός και οι προτάσεις όλων αυτών που στην αγωνιστική διαδρομή μας έχουμε επιλέξει τη σωστή πλευρά της ταξικής πάλης.

Οι θέσεις και οι αποφάσεις της Πανελλαδικής Σύσκεψης του ΠΑΜΕ μπορούν να δώσουν νέα, ακόμα πιο ισχυρή δυναμική στο οργανωμένο εργατικό κίνημα, που το εμπιστεύονται και συσπειρώνονται σε αυτό όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι, αναγνωρίζοντας την καθημερινή παρουσία και προσφορά του μέσα στους χώρους δουλειάς.

Βασίλης Γκιτάκος, πρόεδρος του Σωματείου Οδηγών - Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά (ΣΟΜΕΔΠ), μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ - ΟΤΑ και της Γραμματείας του ΠΑΜΕ

Αναδημοσίευση από "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ"

δημοσίευσε ...