Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024

Καθολική η αντίδραση για τις κάμερες παρακολούθησης των εργαζομένων από τα Σωματεία Εργαζομένων του Δήμου Πειραιά


Το Σωματείο Οδηγών – Μηχανικών & Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά (ΣΟΜΕΔΠ) χαιρετίζει τις αποφάσεις του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Πειραιά και του Συλλόγου Μονίμων και Αορίστου Χρόνου Υπαλλήλων Δήμου Πειραιά να προκηρύξουν 3ωρη Στάση Εργασίας για την Τετάρτη 16 Οκτώβρη 2024 από τις 8:00 έως τις 11:00 το πρωί, ημέρα που εκδικάζεται η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του ΣΟΜΕΔΠ κατά της απόφασης  της Δημοτικής Αρχής Πειραιά να τοποθετήσει σύστημα βιντεοπαρακολούθησης των εργαζομένων (κάμερες) στους χώρους εργασίας τους και ειδικότερα στο αμαξοστάσιο Ρετσίνα 45-47 και "Ηλεκτρολογικό" Θηβών 60.

Η ενιαία προκήρυξη Στάσης Εργασίας και το ενιαίο κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους Συλλόγους – Σωματεία του Δήμου Πειραιά στα δικαστήρια του Πειραιά την ημέρα που εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα, αποτελεί και την ενιαία απάντηση όλων των εργαζομένων του Δήμου στην αυθαιρεσία και τον αυταρχισμό της Δημοτικής Αρχής να τοποθετήσει κάμερες παρακολούθησης των εργαζομένων κατά την ώρα της εργασίας τους.

Αποδεικνύει επίσης περίτρανα ότι οι εργαζόμενοι έχουν όλη τη δύναμη και να συσπειρώνονται και να αγωνίζονται, υπερασπίζοντας τα εργασιακά τους δικαιώματα απέναντι στις αντιδραστικές αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής καταπάτησης των θεμελιωδών δικαιωμάτων,  της ιδιωτικότητας και της ελευθερίας του εργαζόμενου, όπως επιχειρείται με την τοποθέτηση καμερών βιντεοπαρακολούθησης των εργαζομένων στους χώρους εργασίας και την ηλεκτρονική επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων τους.

Η Δημοτική Αρχή Πειραιά να πάρει πίσω την απόφαση της για τοποθέτηση καμερών βιντεοπαρακολούθησης των εργαζομένων στους χώρους εργασίας. Η προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων επιτυγχάνεται με πραγματικά μέσα και μέτρα προστασίας που σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν  οι κάμερες παρακολούθησης των εργαζομένων την ώρα της εργασίας τους. Ούτε στο αμαξοστάσιο (Ρετσίνα 45-47), ούτε στο ηλεκτρολογικό (Θηβών 50), ούτε και σε κανέναν άλλο χώρο εργασίας κάμερες παρακολούθησης των εργαζομένων.

Όλοι οι εργαζόμενοι του Δήμου Πειραιά δίνουμε μαζί τη μάχη. Συμμετέχουμε στην 3ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την Τετάρτη 16 Οκτώβρη 2024 από τις 8:00 έως τις 11:00 το πρωί και δίνουμε μαζικό και δυναμικό παρόν στις 8:15 το πρωί έξω από τα δικαστήρια του Πειραιά (Σκουζέ 3-5).

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ



 



δημοσίευσε ...