Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Στον απόηχο των εκλογών ...



"Ξεκάθαρο το μήνυμα των εκλογών"


Δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση οι πρόσφατες εκλογές μας και η έκδοση συμπεράσματος του αποτελέσματος  στο Σωματείο μας για την ανάδειξη αντιπροσώπων για το Συνέδριο της ΠΟΕ – ΟΤΑ από το γενικό κανόνα, ότι το αποτέλεσμα των εκλογών και η ερμηνεία του διαβάζονται όπως βολεύει τον  καθένα .
Δυστυχώς  το φαινόμενο αυτό παρατηρείται σε κάθε επίπεδο εκλογικής  αναμέτρησης , με τους συνδυασμούς που λαμβάνουν μέρος σε αυτήν  να εξάγουν ο καθένας το δικό του συμπέρασμα, κατά το δοκούν.
Στη συγκεκριμένη όμως περίπτωση, των δικών μας πρόσφατων εκλογών, τα νούμερα των αποτελεσμάτων είναι τόσο πολύ ευδιάκριτα  που  μιλάνε από  μόνα τους και το λιγότερο που κάνουν όσοι τα αμφισβητούν είναι να εθελοτυφλούν μπροστά στο ηχηρό  μήνυμα που έστειλαν οι εργαζόμενοι – μέλη του Σωματείου μας.

Το αναφέρουμε αυτό, διότι βρεθήκαμε στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σωματείου μας και στο οποίο ακούστηκαν διάφορες κραυγές απόγνωσης  από την πλειοψηφία, προσπαθώντας να δικαιολογήσει την αποτυχία του συνδυασμού στον οποίο ηγούνταν και  μετείχαν στις εκλογές.
Στην προσπάθειά τους μάλιστα αυτή, αποτόλμησαν να εκμηδενίσουν την διαφορετικότητα της υποψηφιότητας μας από την δική τους  και να μειώσουν την δυναμική που ανέπτυξε  ο συνδυασμός μας «Ελεύθερη Αγωνιστική Έκφραση»  εισπράττοντας την εμπιστοσύνη των συναδέλφων μας. Το έκαναν ευθαρσώς και αυθαίρετα  συνυπολογίζοντας τον αριθμό των ψήφων των συναδέλφων που λάβαμε με τους δικούς τους ψήφους, λέγοντας χαρακτηριστικά «Εμείς δεν χάσαμε τίποτα, άλλοι έχασαν, αν τα υπολογίσεις αθροιστικά θα βγάλεις το αποτέλεσμα των προηγούμενων εκλογών, δύο έδρες είχαμε – δύο πήραμε».

Να θυμίσουμε  λοιπόν στους συναδέλφους της πλειοψηφίας, ότι συγκρίνουν πράγματα τελείως ανόμοια, διότι η επιλεκτική μάλλον μνήμη που διαθέτουν δεν τους αφήνει να θυμηθούν ότι στις προηγούμενες εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο συνέδριο της Ομοσπονδίας, υπήρχε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο υποψηφιοτήτων  και όχι τρεις συνδυασμοί,  όπως στην παρούσα περίπτωση. Το δε τότε αποτέλεσμα είχε αναδείξει τρεις αντιπρόσωπους και όχι δύο, συμμετέχοντας το  85% των συναδέλφων – μελών,  ενώ τώρα πέσαμε  κοντά στο 77%, στερώντας την ακόμα μία θέση αντιπροσώπου που θα μπορούσαμε να εκλέξουμε. Συνεπώς χαμένο είναι το ΣΩΜΑΤΕΙΟ και τα μέλη του.

Ηθελημένα επίσης παραβλέπουν το γεγονός, ότι ένας συνδυασμός όπως  η «Ελεύθερη Αγωνιστική Έκφραση» μέσα από την ανιδιοτελή και ανυπόταχτη υπόστασή του, κοιτάζοντας τους συναδέλφους κατάματα, χωρίς διαχωρισμούς και αποκλεισμούς,  με μόλις δύο υποψηφίους, οι οποίοι μάλιστα δεν είναι μέλη του παρόντος Διοικητικού Συμβουλίου, κατάφερε να κερδίσει  την εμπιστοσύνη του 32.5% των μελών του Σωματείου και να υπολείπεται μόλις 33 ψήφους από τον «μοναδικό συνδυασμό εκπροσώπησης» του Σωματείου, όπως αρέσκεται να αυτοαποκαλείται ο συνδυασμός της «πλειοψηφίας», με τους ΔΕΚΑ υποψήφιους.
Να σας ενημερώσουμε ότι ήταν επιλογή μας να κατέβει ο συνδυασμός της Ελεύθερης Αγωνιστικής Έκφρασης με δύο μόνο υποψήφιους, γιατί δεν θέλαμε σε καμία περίπτωση να βάλουμε κανέναν άλλον συνάδελφο σε διαδικασία τέτοια που θα του δημιουργούσε προβλήματα από αυτούς που έχουν μάθει να μας "καθαρίζουν σαν αυγό" όταν τους πηγαίνουμε "κόντρα".

Συνάδελφοι, 
Από αυτόκλητες «μοναδικότητες», «σωτηρίες» και «μονόδρομους»  έχουμε μάθει πια, τις ζούμε καθημερινά στο πετσί μας από τα συγκυβερνητικά τερτίπια, που μας οδηγούν ολοένα και σε μεγαλύτερη εξαθλίωση και μαρασμό. Ο πλουραλισμός απόψεων και η εκπροσώπηση τάσεων δεν συνιστά διάσπαση. Η διάσπαση συντελείται όταν καρεκλοκένταυροι συνδικαλιστές γραπωμένοι  στις καρέκλες τους,  με τον φόβο μην τις χάσουν, κλείνουν μάτια και αυτιά στη βούληση αυτών που εκπροσωπούν.  
Όταν δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα που βγαίνει από το εκλογικό αποτέλεσμα ότι οι συσχετισμοί άλλαξαν, ότι οι συνάδελφοι – μέλη μας θέλουν το Σωματείο όπως ήταν, δυναμικό – μαχητικό – διεκδικητικό και όχι ένα άτολμο , συναινετικό προς τη Δημοτική Αρχή Σωματείο,  που αναλώνεται σε ώρες ατελείωτες διαβουλεύσεων και διεργασιών για να αποφασίσει τα ευνόητα, αν πρέπει δηλαδή ή όχι να αντιδράσει στην ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ανάθεση έργου της καθαριότητας σε Ιδιώτη,  όπως για παράδειγμα ακούσαμε έκπληκτοι τους ενδοιασμούς τους   στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Όσα κατά καιρούς σας φωνάζουμε συνάδελφοι, δεν τα λέμε ούτε από εμπάθεια, ούτε από τίποτα άλλο παρ’ όλο που δημιουργήσατε  λόγους για  να το πράξουμε με την συμπεριφορά και την τακτική σας κατά του συνδυασμού της Ελεύθερης Αγωνιστικής Έκφρασης . Δεν το πράττουμε, δεν είναι αυτός ο σκοπός μας. Προσπερνάμε τα όσα διαδραματίστηκαν πριν και κατά τη διάρκεια των εκλογών εις βάρος μας και κοιτάζουμε το δύσκολο παρόν που ζούμε και το ακόμα ζοφερότερο μέλλον που έρχεται. 
Αφουγκραζόμαστε τις ανησυχίες  και τις αγωνίες των συναδέλφων μας, που δεν διαφέρουν από τις ανησυχίες όλων μας  και προσπαθούμε να σας αφυπνίσουμε από τον λήθαργο της εικονικής «συμμαχίας» που σας έχουν ρίξει.
Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι συνδυασμοί, υπάρχουν χαμένοι εργαζόμενοι και νικήτριες εργοδοσίες από εγωιστικές συμπεριφορές, από  μικροπαραταξιακά συμφέροντα και από αλαζονικές στάσεις συνδικαλιστών.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ

δημοσίευσε ...