Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ στην απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων του Υπ.Πο. την Τρίτη 18/2/2014



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της, τα μέλη των Δ.Σ. των Ομοσπονδιών και Σωματείων του Δημοσίου να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποιεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Υπουργείο Πολιτισμού την Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 9:00 πμ στο κτήριο της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού (Μπουμπουλίνας 20), ημέρα συζήτησης στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής του σχεδίου νόμου με τίτλο "Διοικητικές Απλουστεύσεις, Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημοσίου Τομέα -Τροποποίηση Διατάξεων Π.Δ. 318/1992 και λοιπές ρυθμίσεις".

Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΥΔΜΗΔ) προσπαθεί να νομοθετήσει το απαράδεκτο της εκ των υστέρων αλλαγής των κριτηρίων του Π.Δ. 164/2004, με βάση τα οποία οι συμβάσεις των συμβασιούχων μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου, για να μπορεί να τους απολύσει! 

Καθώς μάλιστα δεν μπορεί να παρακάμψει τον ΑΣΕΠ, που είναι το αρμόδιο για τις προσλήψεις στο Δημόσιο και υπεύθυνο για τη μετατροπή των συμβάσεων όργανο, προσπαθεί να τον ποδηγετήσει ορίζοντας ότι «με απόφαση του ΥΔΜΗΔ ρυθμίζονται τα εφαρμοζόμενα κριτήρια και η διαδικασία επανελέγχου».
 
Δηλαδή με μια απλή Υπουργική Απόφαση φιλοδοξεί το ΥΔΜΗΔ να θέσει εκ των υστέρων άλλα κριτήρια από αυτά που έγιναν δεκτά από την Ανεξάρτητη Αρχή, το ΑΣΕΠ, κατά την εφαρμογή του Π.Δ. 164/2004.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων τουΥπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για άμεση επαναπρόσληψη των 184 εργαζομένων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και την άμεση πλήρωση των τεράστιων κενών σε προσωπικό που υπάρχει στο ΥΠ.ΠΟ.Α. (φύλαξης, επιστημονικό, τεχνικό).

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί την Κυβέρνηση να αποσύρει το απαράδεκτο σχέδιο νόμου που προωθεί το κλείσιμο δεκάδων φορέων Δημοσίου και την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

δημοσίευσε ...