Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Γιατροί και εργαζόμενοι περιφρουρούν τα ιατρεία του ΙΚΑ ενάντια στο κλείσιμο

Για να μην υπογραφεί η «ληξιαρχική πράξη θανάτου» με το κλείσιμο του υποκαταστήματος που παρέχει πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας στους ασφαλισμένους
Εργαζόμενοι και γιατροί περιφρουρούν από το πρωί το ΙΚΑ Αλεξάνδρας για να εμποδίσουν τη διαδικασία «παράδοσης-παραλαβής» που θα σήμαινε το οριστικό κλείσιμο της μονάδας παροχής υπηρεσιών υγείας. Με την παρέμβασή τους, η επιτροπή υπαλλήλων που θα παραλάμβανε από τον διευθυντή της μονάδας τα σχετικά έγγραφα και θα προχωρούσε στο κλείσιμο αναγκάστηκε να φύγει. Το ΙΚΑ Αλεξάνδρας συνεχίζει να περιφρουρείτε ώστε να μην επιχειρηθεί αργότερα μες στη μέρα η διαδικασία κλεισίματος.

Ο Νίκος Μανιός,  γιατρός και συντονιστής του τμήματος Υγείας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκεται αυτή την ώρα στο ΙΚΑ της Λ. Αλεξάνδρας μας είπε σχετικά:

«Σήμερα εφαρμόζουν τη ληξιαρχική πράξη θανάτου του ΙΚΑ, ενός θεσμού που για 80 χρόνια εξυπηρετούσε τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα,  που αποτελούσε το μόνο τους αποκούμπι. Εμμέσως πλην σαφώς οι ασφαλισμένοι πολίτες από εδώ κι εμπρός θα παραπέμπονται πλέον στον ιδιωτικό τομέα όπου κυριαρχούν τα μεγάλα  συμφέροντα που δρουν στο χώρο της υγείας».

Στα περισσότερα ιατρεία του ΙΚΑ - ΕΟΠΥΥ της χώρας  υπάρχει η ίδια κατάσταση, με αρκετούς συγκεντρωμένους έξω από τα ιατρεία ενώ μέσα βρίσκονται γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό που αντιστέκονται. Στα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ Αγίας Βαρβάρας που από πολύ νωρίς το πρωί υπήρχαν συγκεντρωμένοι  που αντιδρούν στην κατάργηση του ΕΟΠΥΥ, βρέθηκε αλληλέγγυα,   εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ, η βουλευτής Χαρά Καφαντάρη στη συνομιλία που είχε με τους γιατρούς και νοσηλευτές του καταστήματος.

στοιχεία από Left.gr

δημοσίευσε ...