Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Δήμος Χίου: Μεσάνυχτα επαναφέρουν τις Κοιν.Σ.Επ.

Ανακοίνωση – καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α νομού Χίου για την εμμονή της Δημοτικής Αρχής να επαναφέρει στο δημοτικό συμβούλιο την ίδρυση Κοιν.Σ.Επ. στις Δημοτικές Επιχειρήσεις και στα Νομικά Πρόσωπα παρά την αντίθετη απόφαση που ήδη έχει παρθεί.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Παρά την καθολική κατακραυγή  και την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για πάγωμα των αμαρτωλών προγραμματικών συμβάσεων του Δήμου Χίου, των Επιχειρήσεων και των Νομικών του Προσώπων με ΚΟΙΝΣΕΠ, η Δημοτική Αρχή επαναφέρει το θέμα των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων  στο Δημοτικό Συμβούλιο με τον εξόχως παραπλανητικό τίτλο «Έγκριση Αποφάσεων Ν.Π».
 

Στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και συγκεκριμένα στο 71ο θέμα συζητιέται-περίπου μεσάνυκτα- για λήψη έγκρισης, η απόφαση πρόκληση του Νομικού Προσώπου για συνέχιση και διεύρυνση προγραμματικής σύμβασης με ΚΟΙΝΣΕΠ. 

Ο τρόπος που μετέρχεται η Δημοτική Αρχή για την επαναφορά του θέματος των ΚΟΙΝΣΕΠ και την προσπάθεια υποκατάστασης των κοινωνικών δομών του Δήμου από επιχειρηματικά συμφέροντα, εντείνει την ανησυχία μας για σχέδιο διάλυσης των αντίστοιχων Δημοτικών Υπηρεσιών και τη συνεπακόλουθη ιδιωτικοποίηση τους.
 
Ο Σύλλογος Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α Ν.Χίου καλεί τη Δημοτική Αρχή σεβόμενη την ειλημμένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου  να αποσύρει άμεσα το θέμα από την προσεχή συνεδρίαση.
 
Για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος            Ο Γραμματέας
Αλέκος Γαϊτάνος    Παναγιώτης Πεντάκης

δημοσίευσε ...