Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2014

Οι «Άσχετοι με τις τεχνικές της μίζας, της αρπαχτής και της εξυπηρέτησης των εργολαβικών συμφερόντων» ξέρουν να μαζεύουν, αλλιώς τα σκουπίδια.

Στο δελτίο τύπου που εξέδωσε το γραφείο τύπου του ΠΑΣΟΚ με αφορμή την δήλωση της υποψήφιας για την περιφέρεια Αττικής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου και αφού πρώτα δούλεψε η μονταζιέρα απομονώνοντας μία πρόταση από το σύνολο και την ουσία της δήλωσης, φαίνεται ξεκάθαρα και η εμμονή που έχουν τα στελέχη της μίας(;) εκ των δύο μνημονιακών «συνιστωσών» της κυβέρνησης για τους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που δείχνουν την καθόλου τυχαία εμπάθεια και αποστροφή στον κλάδο, πριν δυόμιση χρόνια περίπου αποκαλούσαν οι υπουργοί της Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ (κ.κ.Κουκουλόπουλος – Καστανίδης) τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των Δήμων «ΚΑΜΟΡΑ των σκουπιδιών» και ήθελαν μετά μανίας να τους απολύσουν και να δώσουν την αποκομιδή απορριμμάτων στους εργολάβους ενώ στην άθλια και μαύρη προπαγάνδα τους να λοιδορήσουν τους εργαζόμενους χρησιμοποιούσαν δημοσιογράφους του δεκάρικου (mega….μου).

Επειδή τα λεφτά είναι …ΠΟΛΛΑ! Οι μνημονιακοί, δέσμιοι των εργολαβικών συμφερόντων, θέλουν να δώσουν στους ιδιώτες να διαχειρίζονται τα σκουπίδια από την αποκομιδή ως και την τελική διάθεση για να κερδοσκοπούν, σε βάρος των χιλιάδων εργαζομένων που θα ρίξουν στον Καιάδα της ανεργίας και θα προσλάβουν λιγοστούς παρέχοντας «μαύρη εργασία» με συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα, αλλά και σε βάρος των πολιτών που θα πληρώνουν πανάκριβα δημοτικά τέλη για δεκαετίες όπως ακριβώς έκαναν και με τις εθνικές οδούς.

Κατά αυτή την έννοια οι αντιμνημονιακοί, πρωτίστως οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πράγματι μαζεύουμε αλλιώς τα σκουπίδια και θα ανατρέπουμε με τους αγώνες μας τους σχεδιασμούς αποκομιδής – διαχείρισης και διάθεσης των μνημονιακών, που είναι βλαπτικοί για τους εργαζόμενους, τους πολίτες και το περιβάλλον.

Ακολουθεί δελτίο τύπου της Π.Ο.Ε – Ο.Τ.Α που απαντά στο ΠΑΣΟΚ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Ρένα Δούρου έκανε τη δήλωση, «αλλιώς μαζεύει τα σκουπίδια ένας μνημονιακός και αλλιώς ένας αντιμνημονιακός», όμως, το ΠΑ.ΣΟ.Κ., προτίμησε να στοχοποιήσει την ηγεσία της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. σε καμία περίπτωση δεν θέλει να εμπλακεί σε έναν κομματικό «πόλεμο» εν’ όψει των Αυτοδιοικητικών εκλογών με αιχμή τα σκουπίδια ή άλλα ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Φαίνεται όμως πώς οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουν γίνει εφιάλτης στην ηγεσία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. καθώς δεν επέτρεψαν στη συγκυβέρνηση να υλοποιήσει τα σχέδιά της και να εκχωρήσει τη διαχείριση των απορριμμάτων στα μεγάλα επιχειρηματικά και εργολαβικά συμφέροντα που πιστά υπηρετεί.
Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ποτέ δεν κρύφθηκε είχε και έχει συγκεκριμένη πρόταση για την ορθολογική και φιλική στο περιβάλλον και τους πολίτες Διαχείριση των Απορριμμάτων για την οποία μάχεται και αγωνίζεται σε όλα τα επίπεδα!!!
«Οι “αντιμνημονιακοί”, όπως η ηγεσία  της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., δεν μαζεύουν με τον ίδιο τρόπο τα σκουπίδια με τους “μνημονιακούς” γιατί απλώς δεν τα μαζεύουν. Είναι γνωστό όταν επί μήνες κάνουν απεργίες ή εμποδίζουν με κάθε τρόπο, μαζί με τους βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να γίνουν οι διαγωνισμοί για να υλοποιηθεί  ο σχεδιασμός για τον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό όλου του συστήματος των απορριμμάτων», σχολίασε το ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Ήταν πολλά τα λεφτά και μεγάλα τα συμφέροντα. Και τώρα που πλησιάζει η ώρα που κανείς δεν θα ασχολείται πλέον με το ΠΑ.ΣΟ.Κ., γίνεται όλο και πιο μεγάλη η απογοήτευση. Δεν κατάφεραν να υπογράψουν τα συμβόλαια του ξεπουλήματος της Δημόσιας περιουσίας και να επιβαρύνουν πολίτες και περιβάλλον. Όπως λέει και το σχόλιο του ΠΑ.ΣΟ.Κ., «δεν κατάφεραν να μας κάνουν μία σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα».
Καλό είναι οι συντάκτες του σχολίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. να μην ξύνονται στην γκλίτσα του τσοπάνη. Εξ’ άλλου είτε «μνημονιακά» είτε «αντιμνημονιακά» οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μαζεύουν τα σκουπίδια χωρίς κανένα πρόβλημα. Πρόβλημά τους είναι μόνο τα «πολιτικά σκουπίδια».
Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κάνουν τη δουλειά τους με αξιοπρέπεια και δεν ντρέπονται γι’ αυτό που κάνουν. Άλλοι είναι αυτοί που πρέπει να ντρέπονται. Αυτοί που έλαβαν «πέτσινα» πτυχία για να το παίζουν μεγάλοι και τρανοί. Και ο νοών νοείτω κύριοι του ΠΑ.ΣΟ.Κ.!!!

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
 

δημοσίευσε ...