Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Χρησιμοποιούν εκφοβισμούς και απειλές για να διαλύσουν τις κοινωνικές δομές των δήμων

Παρά την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού Συμβουλίου και τις καθησυχαστικές δηλώσεις του δημάρχου οι Κοιν.Σε.Π συνεχίζουν και επεκτείνουν τη δράση τους στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του νομικού προσώπου.
Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α νομού Χίου
  

Στον απόηχο της απόπειρας  ποινικοποίησης της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης στα δημοτικά δρώμενα της Χίου , μόλις μία μέρα μετά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου με την οποία φάνηκε να παγώνει το θέμα των προγραμματικών συμβάσεων με ΚΟΙΝ.ΣΕ.Π σε Δήμο, Νομικά Πρόσωπα και Επιχειρήσεις , την ώρα που ο Δήμαρχος στην ίδια ρότα έδινε καθησυχαστικές  διαβεβαιώσεις από ραδιοφώνου, η Διοίκηση του Νομικού Προσώπου του Δήμου Χίου περί άλλων τύρβαζε και άλλα αποφάσιζε.
 
Με εισήγηση του Προέδρου του Βασίλη Μυριαγκού και παρά τις έντονες αντιδράσεις των παρισταμένων εκπροσώπων του Συλλόγου Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α Χίου, αποφάσισε κατά πλειοψηφία όχι μόνο τη συνέχιση Προγραμματικής Σύμβασης με ΚΟΙΝ.ΣΕ.Π αλλά και την περαιτέρω διεύρυνση της δραστηριότητας του κοινωνικού συνεταιρισμού στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Νομικού Προσώπου.
 
Αγνοώντας προκλητικά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου- από την οποία ωστόσο ο ίδιος απείχε- ο κύριος Μυριαγκός εμφανίζεται σε ρόλο επισπεύδοντα για τη διάλυση των κοινωνικών υπηρεσιών στο Δήμο της Χίου , την παράδοσή τους σε ιδιώτες και την συνεπακόλουθη απόλυση των εργαζομένων σε αυτές.
 
Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Χίου ως κοινωνικό αγαθό, πλήρως στελεχωμένοι με επιστημονικό και άλλο προσωπικό ,κυψέλες μάθησης και φροντίδας των παιδιών , χωρίς χαράτσια και δυσβάστακτα τροφεία για τους εργαζόμενους γονιούς, τίθενται πλέον στο στόχαστρο της επιχειρηματικότητας και του κέρδους.
 
Με ύφος πελιδνό ο κύριος Μυριαγκός φάνηκε να αδιαφορεί για το δράμα των χιλιάδων ανέργων συμπολιτών μας, προκρίνοντας για το Νομικό Πρόσωπο του οποίου προΐσταται, επιλογές παράκαμψης του Α.Σ.Ε.Π και διαιώνισης του άθλιου πελατειακού και ρουσφετολογικού συστήματος.
 
Ο Σύλλογος Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α Ν.Χίου καταγγέλλει τον Πρόεδρο Βασίλη Μυριαγκό και την πλειοψηφία της Διοίκησης του Νομικού Προσώπου του Δήμου Χίου  και καλεί το Δήμαρχο ο οποίος επωμίζεται τεράστια πολιτική ευθύνη να φέρει άμεσα το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος          Ο Γραμματέας
Αλέκος Γαϊτάνος    Παναγιώτης Πεντάκης

δημοσίευσε ...