Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Ο «νόμος και τάξη» έπνιξε με χημικά την ειρηνική διαδήλωση στην Ερμού.



Κάνοντας πως δεν καταλαβαίνει η κυβέρνηση ότι αυτό που λείπει στην κοινωνία δεν είναι οι μέρες για να ψωνίσει αλλά το εισόδημα που εκμηδενίστηκε από την μνημονιακή πολιτική της, έβγαλε πάλι στους δρόμους την αστυνομία και τα ΜΑΤ για να επιβάλλει βίαια την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, υλοποιώντας την υπόσχεση της στην τρόικα και το κεφάλαιο.

Με τα ΜΑΤ του «νόμος και τάξη» να χρησιμοποιούν απροκάλυπτη βία και μεγάλες ποσότητες χημικών η πολιτικά ανίσχυρη και ηττημένη κυβέρνηση επιτέθηκε στους εργαζόμενους που διαδήλωναν ειρηνικά στην Ερμού για την υπεράσπιση του δικαιώματος της κυριακάτικης αργίας.

Η κινητοποίηση που οργανώθηκε στο πλαίσιο της απεργίας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) ενάντια στο άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων στιγματίστηκε από την αυταρχικότητα και βαρβαρότητα της κυβέρνησης και των δυνάμεων καταστολής ενάντια σε ότι αντιστέκεται και κινητοποιείται για να υπερασπίσει τα δικαιώματα που με αγώνες έχουν κατακτηθεί. 
 
Επιτέθηκαν αναίτια στην απεργιακή συγκέντρωση στην Ερμού προκαλώντας πανικό στους διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν ειρηνικά ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων και ρίχνοντας ασύστολα χημικά ανάμεσα σε μικρά παιδιά, μητέρες και ηλικιωμένους, ενώ η «μονταζιέρα» δεν δίστασε να κατασκευάσει «γνωστούς – αγνώστους» και «ενοχλήσεις» στους … καταναλωτές, από την διαδήλωση!

Το Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε την απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας στην κινητοποίηση των εργαζομένων και των φορέων για την υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας

Ο σχολιασμός

«Η σημερινή απρόκλητη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων στην κινητοποίηση εργαζομένων και φορέων για την υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας, δείχνει τον ακραίο αυταρχισμό της κυβέρνησης απέναντι στον αγωνιζόμενο λαό. Η καταστολή είναι το τελευταίο όπλο μιας κυβέρνησης που καταρρέει.»

δημοσίευσε ...