Πέμπτη, 3 Απριλίου 2014

Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία Ανέργων : ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ στα Μέσα Μεταφοράς.

Ο εμπαιγμός που δέχονται οι άνεργοι από την συγκυβέρνηση και η πολιτική της βούληση να αυξάνει την ανεργία σε δυσθεώρητα ύψη, περιθωριοποιώντας και αντιμετωπίζοντας το 1,5 εκατομμύριο ανέργους κυνικά σαν μαύρα στίγματα σε μια σελίδα χαρτιού, καθιστά αναγκαία την οργάνωσή τους και την διεκδίκηση μέτρων επιβίωσης.

Το σ.κ δεν πρέπει να αντιμετωπίζει τους άνεργους ως μια ξεχωριστή κοινωνική κατηγορία. Οι άνεργοι αποτελούν κομμάτι της εργατικής τάξης. Είναι εν δυνάμει εργαζόμενοι και ως τέτοιοι θα πρέπει να επιδιώκεται να ενεργοποιηθούν, όχι εκτός αλλά εντός και παράλληλα του σ.κ.
Ούτε αρκεί να μένουμε μόνο στην περιγραφή της ζοφερής κατάστασης, πρέπει να παρθούν πρωτοβουλίες ώστε να μην εξελιχθεί η ανεργία και η φτώχεια σε ατομικό ενοχικό σύνδρομο που περιθωριοποιεί και αδρανοποιεί κοινωνικές δυνάμεις.
Η Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία Ανέργων, μια πολύ χρήσιμη και ζωντανή παρέμβαση, συγκροτήθηκε στον Πειραιά για να διεκδικήσει μέσα από κινηματικές δράσεις αυτά που αλλού χαρακτηρίζονται αυτονόητα, το δικαίωμα στην εργασία – το δικαίωμα στη ζωή.
Ακολουθεί η ανακοίνωση της Παμπειραϊκής Πρωτοβουλίας Ανέργων
«Γραμμή Αξιοπρέπειας» διεκδικούν οι εργατογειτονιές του Πειραιά
Σάββατο 5 Απρίλη 11:30 Σταθμός Ηλεκτρικού Πειραιά
Όχι στον αποκλεισμό των ανέργων
Δωρεάν μετακίνηση ανέργων και μαθητών
Στα συντρίμμια της ζωής μας, οι κυβερνώντες στηρίζουν τις «επιτυχίες» της πολιτικής τους και συνεχίζουν να μας κοροϊδεύουν.
Συγκροτήσαμε την Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία Ανέργων και διεκδικούμε ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ στα Μέσα Μεταφοράς.
Το ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΑΠΡΙΛΗ ξεκινάμε από την πόλη της ανεργίας το ΠΕΡΑΜΑ και ανακηρύσσουμε την λεωφορειακή γραμμή 843 (Πειραιάς-Πέραμα) «ΓΡΑΜΜΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ», διεκδικώντας την Δωρεάν μετακίνηση των ανέργων και των μαθητών.
Συγκεντρωνόμαστε στις 11:30 στον Σταθμό Ηλεκτρικού στον Πειραιά και καλούμε τους μαζικούς φορείς να στηρίξουν το δίκαιο αίτημά μας. Στη συνέχεια, κλιμάκια ανέργων μέσα στα λεωφορεία θα ενημερώνουν με φυλλάδιο για το δικαίωμα της δωρεάν μετακίνησης, στήνοντας μια αλυσίδα ενημέρωσης και δράσης σε όλη τη γραμμή 843.
Άνεργοι και άνεργες, είναι στον χέρι μας να αποτρέψουμε τον κοινωνικό αποκλεισμό μας. Να οργανωθούμε, να διεκδικήσουμε συλλογικά τις ανάγκες μας, να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας και επιβίωσης.
Δωρεάν μετακίνηση στα μέσα μαζικής μεταφοράς για τους ανέργους.
Καλούμε τους μαζικούς φορείς, το ΕΚΠ, τα συνδικάτα, τις Δημοτικές παρατάξεις, να στηρίξουν έμπρακτα τη διεκδίκηση του κοινωνικού αγαθού της μετακίνησης.
Όλοι το Σάββατο 5 Απρίλη στις 11:30 στον Σταθμό Ηλεκτρικού στον Πειραιά στην εκκίνηση της «Γραμμής Αξιοπρέπειας 843» στον Πειραιά της ανεργίας.
Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία Ανέργων
 
anergoipeiraia.blogspot.com | e-mail: protovoulia.anergon@gmail.com 
 Τηλ.: 699 6397 511

δημοσίευσε ...