Τρίτη 1 Απριλίου 2014

ΜΕΤΑ: Στο πλευρό των εργαζομένων του προγράμματος Β.Σ.Σ.

Εδώ και τέσσερα χρόνια οι κυβερνήσεις των μνημονίων και η τρόικα,  ξεζουμίζουν το λαό και τους εργαζόμενους. Απολύουν παντού στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σαρώνουν ό,τι έχει απομείνει από το κοινωνικό κράτος, την υγεία, την παιδεία και την ασφάλιση, καταστρέφουν κάθε ίχνος παραγωγικού ιστού, πισωγυρίζουν την οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας στη δεκαετία του ’50 και του’ 60.

Ο νεοφιλελεύθερος μονόδρομος που ακολουθεί η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ οδηγεί στην υποβάθμιση της ζωής, στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών και στο ξεπούλημα της ανθρώπινης αξίας και του δημόσιου πλούτου στο κεφάλαιο και τους δανειστές. Υποχρέωση δική μας είναι η ανατροπή αυτής της πολιτικής και η διεκδίκηση των ανάλογων πόρων και υποδομών στους δήμους, ώστε όλες οι ευπαθείς  ομάδες της κοινωνίας που χρήζουν «υποχρεωτικής» υποστήριξης από το κράτος,  να έχουν δωρεάν πρόσβαση σε υπηρεσίες και αγαθά, καθώς και η διασφάλιση των σταθερών και μόνιμων θέσεων εργασίας για τους εργαζόμενους.

Επενδύοντας στην ανάγκη των εργαζόμενων για εργασία, η συγκυβέρνηση εκβιαστικά επιχειρεί να μετατρέψει τους εργαζόμενους σε συνεταιριστές μετόχους, μέσω των περίφημων ΚΟΙΝΣΕΠ, χάνοντας τα εργασιακά τους δικαιώματα ή σε «ωφελούμενους» προγραμμάτων ή ακόμα και σε ενοικιαζόμενους από Μ.Κ.Ο.

Η Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (ΜΕΤΑ)  στέκεται αλληλέγγυα και υποστηρίζει ενεργά τον δίκαιο αγώνα και την 48ωρη απεργία, στις 3 και 4 Απρίλη 2014, των εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια Στο Σπίτι» και των άλλων κοινωνικών προγραμμάτων.

Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε μαζί με τους συναδέλφους μας στο «Βοήθεια Στο Σπίτι» και  στις κοινωνικές δομές:

1.Την πλήρη μετάβαση των προγραμμάτων, από τις δημοτικές επιχειρήσεις στις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων και την μονιμοποίηση των εργαζομένων που εδώ και πολλά χρόνια  προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε πραγματικά δύσκολες συνθήκες.

2.Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων όλων των εργαζόμενων που παραμένουν για μήνες απλήρωτοι.

3.Παλεύουμε για την ενίσχυση των κοινωνικών υπηρεσιών του δημοσίου και των ΟΤΑ, τη στελέχωσή τους με μόνιμο προσωπικό και την παροχή δωρεών και ποιοτικά αναβαθμισμένων υπηρεσιών στους πολίτες, σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης, που μεγαλώνει η φτώχεια και η περιθωριοποίηση σε μεγάλα τμήματα του πληθυσμού.

Η Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (ΜΕΤΑ) καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση, τα συνδικάτα να εκφράσουν τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους και τους και τους πολίτες την υποστήριξή τους.
1 Απριλίου 2014

δημοσίευσε ...