Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Δυναμική η πρώτη της Αυτόνομης Ενωτικής Κίνησης στις εκλογές του Σωματείου Αγίας Βαρβάρας

Διαψεύστηκαν οι «Κασσάνδρες» και τα παπαγαλάκια της διοίκησης του δήμου που ήθελαν τον καταποντισμό της πρωτοεμφανιζόμενης συνδικαλιστικής παράταξης «Αυτόνομη Ενωτική Κίνηση» στις εκλογές για την ανάδειξη μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και της Ελεγκτικής Επιτροπής στο Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αγίας Βαρβάρας.

 Η ΑΕΚ Εργαζομένων Δήμου Αγίας Βαρβάρας που υποστηρίζεται από την ΑΣΚ-ΟΤΑ με τις ουσιαστικές και έγκαιρες παρεμβάσεις της το προηγούμενο διάστημα σε σοβαρά εργασιακά προβλήματα των εργαζομένων, αλλά και με την δυναμική παρουσία των μελών της στους εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες, κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των συναδέλφων της, οι οποίοι την ανέδειξαν σε δεύτερη δύναμη καταλαμβάνοντας δύο έδρες στο Δ.Σ. και μία στην Ε.Ε. από την πρώτη κιόλας εμφάνιση της σε εκλογές του Σωματείου.

Η παρέμβαση της ΑΕΚ στη μη άσκηση έφεσης της Δημοτικής Αρχής κατά των αποφάσεων για μετατροπή των συμβάσεων συναδέλφων σε αορίστου χρόνου, η ανάδειξη της εκμετάλλευσης των εργαζομένων στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας 5μηνης διάρκειας [κάτι που οι υπόλοιπες παρατάξεις της ΑΕΕΚΕ (ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ) και η ΑΓΕΝΕ (ΔΑΣ ΟΤΑ/ ΠΑΜΕ/ ΚΚΕ) ακόμα και σήμερα σιωπούν] και μια σειρά άλλων παρεμβάσεων καθώς και η παρουσία των μελών της στις κινητοποιήσεις του συνδικαλιστικού κινήματος αλλά και στους κοινωνικούς αγώνες όπως στο κλείσιμο του νοσοκομείου «Αγία Βαρβάρα» και των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ είναι ενδεικτικά της δυναμικής και της αγωνιστικής διάθεσης των μελών της παράταξης.

Η Α.Ε.Ε.Κ.Ε (ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ κλπ) παρά την «φιλοδιοικητική» στάση της και τον «βοναπαρτισμό» που την χαρακτήρισε το προηγούμενο διάστημα και παρά την μείωση που είχε σε αριθμό ψήφων σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές, κατάφερε να διατηρήσει τις έδρες της καταλαμβάνοντας τέσσερεις έδρες στο Δ.Σ. και δύο στην Ε.Ε.

Η ΑΓ.ΕΝ.Ε (ΔΑΣ-ΟΤΑ / ΠΑΜΕ / ΚΚΕ) που έχει αναδείξει ως κυρίαρχο εχθρό του συνδικαλιστικού κινήματος τους συνδικαλιστές και τις παρατάξεις της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, συνεχίζει στην λογική του σεχταρισμού, του απομονωτισμού και της διάσπασης των εργαζομένων εξυπηρετώντας μικροκομματικά οφέλη που όμως για άλλη μια φορά δεν αποτυπώθηκαν σε εκλογές πρωτοβάθμιου οργάνου, αφού περιόρισαν τη δύναμη τους σε μία έδρα του Δ.Σ. από τρεις που είχαν και καμία στην Ε.Ε.

Οι εκλογές στις 11 Απρίλη του Σωματείου μας εντέλει σηματοδότησαν ανατροπές, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ «μία από τα ίδια» !

Η Αυτόνομη Ενωτική Κίνηση (ΑΕΚ) ενισχύοντας τον πλουραλισμό απόψεων και ιδεών στο Σωματείο μας κατέθεσε τη δική της νέα εναλλακτική υποψηφιότητα, βρίσκοντας ανταπόκριση από πολλούς συναδέλφους που απεγκλωβίστηκαν από τα στερεότυπα των τελευταίων ετών και που επιζητούσαν διαφορετική εκπροσώπηση.

Η Αυτόνομη Ενωτική Κίνηση (ΑΕΚ) χαιρετίζει όλους τους εργαζόμενους για την εμπιστοσύνη που της έδειξαν, δηλώνει ότι δεν θα τους διαψεύσει και τους καλεί να συμμετέχουν ενεργά στις διαδικασίες του συλλόγου και τις κινητοποιήσεις.

Στο χέρι όλων των μελών του Δ.Σ. είναι να κινηθούμε μαχητικά, ενωτικά και με ανιδιοτέλεια, να προασπίσουμε τα εναπομείναντα δικαιώματα των εργαζομένων και να διεκδικήσουμε αυτά που χάθηκαν από την νεοφιλελεύθερη πολιτική της συγκυβέρνησης και των υποστηρικτών της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Οι λογικές της ανάθεσης και του εφησυχασμού δεν υπάρχουν, οργανώνουμε την πάλη μέσα από στα συνδικάτα μας και συνδεόμαστε με το εργατικό – λαϊκό κίνημα για την ανατροπή των μνημονιακής πολιτικής και αυτών που την εφαρμόζουν.

Άλλη λύση δεν υπάρχει,

ΜΑΖΙΚΟΣ – ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ

                     

  Απρίλιος 2014                           ΑΕΚ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ

δημοσίευσε ...