Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

«Πότε είχαμε χούντα, τότε ή τώρα;» - Πρωτοφανείς κυβερνητικές απειλές σε καθηγητές!

ΜΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

Νέες απειλές κατά καθηγητών εξαπολύει η κυβέρνηση, με αφορμή την εντολή της εσπευσμένης επιστροφής, εν μέσω των διακοπών του Πάσχα, στα σχολεία όπου έγιναν καταλήψεις.

Ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης συνεχίζεται.

Αναλυτικά, από πειθαρχικό έλεγχο απειλούνται να περάσουν όσοι καθηγητές δεν παρουσιαστούν αύριο στα σχολεία που θα ανοίξουν προκειμένου να γίνει η αναπλήρωση των διδακτικών ωρών που χάθηκαν μέσα στην χρονιά, δήλωσε μιλώντας στο STAR ο υφυπουργός Παιδείας, Συμεών Κεδίκογλου.

Οι «χουντικής έμπνευσης» κυβερνητικές απειλές αποτελούν έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα του κυβερνητικού αυταρχισμού (απαγορεύσεις διαδηλώσεων, καταστολή, επιστρατεύσεις εργαζομένων κλπ).

Με κινητοποιήσεις απαντά, πάντως, η ΟΛΜΕ στην κίνηση του υπουργείου Παιδείας, να μειώσει τις ημέρες των διακοπών του Πάσχα για τους μαθητές 500 σχολείων και να «επιστρατεύσει» ουσιαστικά τους καθηγητές.

Η ΟΛΜΕ αποφάσισε να προχωρήσει σε τρίωρες στάσεις εργασίας (08:00-11:000), την Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή. Από τα σχολεία που ανοίγουν νωρίτερα, τα 84 είναι στην Αττική, τα 30 στη Θεσσαλονίκη και τα υπόλοιπα στην περιφέρεια. Το κάθε ένα θα λειτουργήσει διαφορετικό αριθμό ημερών, ανάλογα με τη διάρκεια των καταλήψεων.

Όπως τόνισαν στην Iskra συνδικαλιστικοί κύκλοι της Αριστεράς, αποτελεί ,πρωτοφανή ενέργεια , το να απειλούνται, εργαζόμενοι, με πειθαρχικό και να αντιμετωπίζουν, έτσι με τις νέες διατάξεις ακόμα και τον κίνδυνο της απόλυσης, καθώς τίθενται αυτόματα σε αυτοδίκαιη αργία, την ώρα, μάλιστα, που οι κινητοποιήσεις τους καλύπτονται επίσημα από τον συνδικαλιστικό τους φορέα!


ΟΛΜΕ: ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ, ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

"Ο κ. Υφυπουργός Παιδείας φρόντισε για μία ακόμα φορά να επιδείξει το αυταρχικό πρόσωπο της κυβερνητικής πολιτικής, σπεύδοντας να απειλήσει με πειθαρχικές διώξεις όσους εκπαιδευτικούς αρνηθούν να συμμετάσχουν στο «θέατρο» της αναπλήρωσης ωρών που χάθηκαν λόγω καταλήψεων, συμμετέχοντας στις στάσεις εργασίας που έχουν κηρύξει η ΟΛΜΕ και οι ΕΛΜΕ.

Αντί να απολογείται το ΥΠΑΙΘ και η κυβέρνηση που ακόμα και σήμερα υπάρχουν κενά σε μαθήματα, αντί να απολογείται για τα κενά εκπαιδευτικών σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, αντί να απολογείται για το γεγονός ότι στα ΕΠΑΛ οι μαθητές διδάχθηκαν ελάχιστες ώρες ακόμα και σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, τολμά να αμφισβητεί ευθέως το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην απεργία και στον συνδικαλιστικό αγώνα.

Η υποκρισία και ο κατήφορος δεν έχουν τέλος."


πηγή : iskra

δημοσίευσε ...