Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Τρόικα : Η Δόση των 6,3ΔΙΣ απαιτεί πρόσθετες 25.000 διαθεσιμότητες

Ανοίγει την άρση της «μονιμότητας» στο Δημόσιο η κυβέρνηση.

Την πρόθεσή της να προωθήσει άμεσα ένα νέο κύμα εκβιασμών, ομηρίας και απολύσεων στο Δημόσιο αποκάλυψε η κυβέρνηση, δια του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη!

«Πιστεύω ότι πλέον είμαστε ώριμοι να ανοίξει συζήτηση περί άρσης της μονιμότητας στο Δημόσιο. Είναι ένα ζήτημα που θα συζητήσουμε (αν θα αφορά τους νέους ή τους παλιούς) γιατί υπάρχουν διαφορετικές προτάσεις, αλλά η κοινωνία είναι ώριμη να ανοίξει ζήτημα άρσης μονιμότητας για τους δημοσίους υπαλλήλους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας την Τετάρτη (9/4) στο ραδιοφωνικό σταθμό "ΒΗΜΑ FM".

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι το θέμα αυτό θα πρέπει να μπει στην ατζέντα της συνταγματικής αναθεώρησης και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, η αρχή να γίνει με τους νεοπροσλαμβανόμενους υπαλλήλους.

Η στόχευση της κυβέρνησης και της τρόικας είναι ξεκάθαρη: οι όποιες προσλήψεις γίνουν στο μέλλον, θα είναι με εργασιακό καθεστώς γαλέρας, μιας και η επιταγή των δανειστών είναι σαφής: «να τελειώνουμε με το δικαίωμα στην ασφάλεια και τη σταθερή δουλειά»!

ΤΡΟΪΚΑ: Η ΔΟΣΗ ΤΩΝ 6,3 ΔΙΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ 25 ΧΙΛ. ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ

Παράλληλα με αυτές τις εξελίξεις που δρομολογεί η κυβέρνηση στην κατεύθυνση της άρσης της μονιμότητας, στη δημοσιότητα ήρθε σήμερα (9/4) έγγραφο του Eurogroup, με το οποίο αξιώνει νέες θυσίες του ελληνικού λαού.

Το έγγραφο του Eurogroup, το οποίο φέρει ημερομηνία 7η Απριλίου, αποκαλύπτει τη μνημονιακή δέσμευση της κυβέρνησης για υπαγωγή σε καθεστώς διαθεσιμότητας-κινητικότητας επιπλέον 25.000 εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα, προκειμένου να εκταμιευθεί η δόση ύψους 6,3 δισ. ευρώ. Παράλληλα, θα προχωρήσει και το νέο κύμα απολύσεων 2.000 εργαζομένων (έως το α' τρίμηνο του 2015).

Το έγγραφο αποτελεί σύνοψη της 4ης έκθεσης προόδου της ΕΕ για το ελληνικό μνημόνιο και τη δόση. Καταγράφει αλλαγές στην βιωσιμότητα του χρέους και στις ιδιωτικοποιήσεις: υψηλότερο χρέος κατά 1% του ΑΕΠ το 2020 και χαμηλότερα κατά 2 δισ. ευρώ περίπου (από τα 24,2 δισ. ευρώ στα 22,6 δισ. ευρώ) έσοδα ιδιωτικοποιήσεων το 2020 λόγω της αγοράς ακινήτων κυρίως.

Καταγράφει και τα νέα ορόσημα Ιουνίου και Ιουλίου, βάση των οποίων θα έρθουν τα 2 δισ. ευρώ των δόσεων που απομένουν. Όπως αναφέρει περιλαμβάνουν για τον Ιούνιο μεταξύ άλλων: νέες παρεμβάσεις στους φόρους υπέρ τρίτων, μεταρρυθμίσεις σε υγεία, συνταξιοδοτικό και ενέργεια.

Για τον Ιούνιο προβλέπει μεταξύ άλλων: προσαρμογή της νομοθεσίας του εμπορίου, κατάργηση των φόρων υπερ τρίτων και νέες ανατροπές στην υγειονομική περίθαλψη.

Για τον Ιούλιο επισημαίνει ότι θα ισχύουν οι παραπάνω όροι με την εξαίρεση του εμπορίου και των εσόδων κοινωνικής ασφάλισης, ενώ θα προβλέπονται επιπλέον και παρεμβάσεις στο συνταξιοδοτικό σύστημα και την αγορά ενέργειας.

πηγή : iskra

δημοσίευσε ...