Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

ΕΛ.ΑΓ.ΕΚ : «Αξιολόγηση εργαζομένων», ο νόμος της ζούγκλας

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ                     ΠΕΙΡΑΙΑΣ 24/2/2014

«Αξιολόγηση εργαζομένων», ο νόμος της ζούγκλας
Η μνημονιακή συγκυβέρνηση προκειμένου να εξυπηρετήσει την αύξηση της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου περιορίζοντας όσο το δυνατό περισσότερο το κόστος παραγωγής έχει επιλέξει να εφαρμόσει τις πιο ακραίες μορφές του νεοφιλελευθερισμού και να επιτεθεί ολομέτωπα στον κόσμο της εργασίας και τα δικαιώματα του, που κατακτήθηκαν από μακροχρόνιους και αιματοβαμμένους αγώνες.

Η νέα μέθοδος «αξιολόγησης» που προάγει ο Ν. 4250/2014 είναι άλλο ένα μνημονιακό αντεργατικό μέτρο που αποσκοπεί στην μείωση του προσωπικού και στην εκχώρηση δομών και υπηρεσιών του δημόσιου τομέα και των Ο.Τ.Α στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Στοχεύει στην αντικατάσταση των «ακριβών» εργαζομένων των 800 και 900 ευρώ με «φτηνούς» «ωφελούμενους» ή ενοικιαζόμενους εργαζόμενους που θα εισπράττουν βοήθημα αντί μισθού και δεν θα έχουν εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Κανένας εφησυχασμός δεν μπορεί να υπάρξει στο συνδικαλιστικό κίνημα και στους εργαζόμενους ώστε να μείνουν πίσω από την πάλη του δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος, γιατί δήθεν την «γλυτώνουν», η εμπειρία άλλωστε των μνημονιακών χρόνων δείχνουν ότι αυτό δεν ισχύει.

Η πλειοψηφία του Δ.Σ. του Σωματείου όμως συνεχίζει να είναι πολύ κατώτερη των περιστάσεων και να «αδιαφορεί» επιδεικτικά για τις ολέθριες επιπτώσεις που θα έχει η εφαρμογή της νέας «αξιολόγησης» στο σύνολο των εργαζομένων. Όχι μόνο δεν συγκαλεί Γενική Συνέλευση για να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ομοσπονδία, αλλά έχει σταματήσει να πραγματοποιεί και συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου, παίρνοντας μόνη της αυταρχικά αποφάσεις ακόμα και για οικονομικά ζητήματα.

Τα μέλη του προεδρείου του Δ.Σ. κινούνται με όρους αδιαφάνειας και συνδιαλλαγής, εκδούλευσης και πελατιακών σχέσεων, κοιτώντας το ατομικό τους συμφέρον στις προσωπικές συναντήσεις που έχουν με τον Δήμαρχο και τα άλλα μέλη της δημοτικής αρχής, χωρίς να παρέχουν καμία ενημέρωση στα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. για το περιεχόμενο των συναντήσεων.

Τρία χρόνια έχουμε μια δημοτική αρχή, που υλοποιεί πιστά τις επιταγές του μνημονίου στην τοπική αυτοδιοίκηση, διαλύει τις εργασιακές σχέσεις στο δήμο και απολύει εργαζόμενους και την πλειοψηφία του Δ.Σ. του Σωματείου να δίνει το δικαίωμα στο δήμαρχονα καυχιέται ότι διοίκησε χωρίς υπάρξει καμία αντίδραση και αντίσταση από τους εργαζόμενους.

Καλούμε όλα τα ενεργά Σωματεία του Δήμου και τους εργαζόμενους να πάρουν αποφάσεις και να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που έχει αποφασίσει η ΠΟΕ-ΟΤΑ να ενωθούμε με όλο τον κλάδο εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και το υπόλοιπο δημόσιο τομέα και να δημιουργήσουμε μέτωπο ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ και ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ του μνημονιακού νόμου της «αξιολόγησης».

Την Παρασκευή 25 Απριλίου 2014 στις 11.00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας των μελών των Δ.Σ των Συλλόγων – Μελών της ομοσπονδίας στην περιφέρεια Αττικής έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών και θα συνεχιστεί και στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Την Δευτέρα 28 Απριλίου 2014, καταληκτική ημερομηνία για την αποστολή του επιμερισμού της ποσόστωσης, θα πραγματοποιηθούν Συμβολικές Καταλήψεις όλων των δημαρχείων της χώρας ώστε να μην εκδοθούν ανάλογες αποφάσεις, σύμφωνα με την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Καλούμε τέλος, τον Δήμαρχο Πειραιά και τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου να σταματήσουν τη «θυσία» εργαζομένων για να παρέχουν στήριξη στη μνημονιακή συγκυβέρνηση. Να μην υπογράψουν την απόφαση επιμερισμού της ποσόστωσης και να πάρει απόφαση το δημοτικό συμβούλιο ότι ο δήμος Πειραιάς δεν θα υποβάλει σε κανιβαλισμό τους εργαζόμενους του δήμου εφαρμόζοντας τον Ν. 4252/2014 και την «προσχηματική» αξιολόγηση του προσωπικού.
                   Απρίλιος 2014                                             ΕΛ.ΑΓ.ΕΚ

δημοσίευσε ...