Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014

Πρέβεζα: «Η Δημοτική Αρχή βάζει πλάτη στην αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης»

Ανακοίνωση – καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων στους Δήμους του νομού Πρέβεζας κατά της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου Πρέβεζας 

Δημοτική Αρχή Πρέβεζας : βάζει πλάτη για την προώθηση των απολύσεων και της αντιλαϊκής πολιτικής 

Καταγγέλλουμε τη Δημοτική Αρχή Πρέβεζας που αποφάσισε να ασκήσει έφεση κατά της πρωτόδικης δικαστικής απόφασης, με την οποία δικαιώθηκαν οι συνάδελφοι σχολικοί φύλακες στην αγωγή που είχαν υποβάλλει για να αρθεί η διαθεσιμότητα στην οποία είχαν τεθεί.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας εμφανίζεται εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα ως τιμητής και υπερασπιστής των συμφερόντων των εργαζομένων στο Δήμο. Όλα αυτά βέβαια μόνο στα λόγια, καθώς οι πράξεις του μιλάνε από μόνες τους και αποκαλύπτουν μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα. 

Είναι ο ίδιος άνθρωπος που πέρυσι το καλοκαίρι βγήκε στα χαρακώματα, πήρε απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου ότι δε θα δεχτεί καμία απόλυση, καμία διαθεσιμότητα και μετά από λίγες ημέρες υπέγραψε τις διαπιστωτικές πράξεις της διαθεσιμότητας και των σχολικών φυλάκων και των δημοτικών αστυνομικών. 

Που καταστρατηγεί επανειλημμένα τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στο Δήμο Πρέβεζας, αφήνοντας πολλούς από αυτούς απλήρωτους, μη χορηγώντας τα είδη ατομικής προστασίας, μη τηρώντας τους στοιχειώδεις κανόνες ασφάλειας και υγιεινής. 

Που λέει σήμερα ότι, είναι τάχα υποχρεωμένος να υποβάλλει έφεση κατά της πρωτόδικης δικαστικής απόφασης, ισχυριζόμενος ότι το κάνει για το καλό τους, καθώς σε διαφορετική περίπτωση δε θα τελεσιδικήσει η δικαστική απόφαση και πως θα έχουν πρόβλημα στο μέλλον οι συνάδελφοι. Πετώντας παράλληλα το μπαλάκι για την άσκηση ή μη της έφεσης στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, λες και τα μέλη της έχουν τοποθετηθεί εκεί ουρανοκατέβατα, λες και δεν έχουν πολιτική υπόσταση και πολιτικό υπόβαθρο, λες και έχουν προκύψει από παρθενογένεση. 

Που δηλώνει μάλιστα, ότι θα εμφανιστεί στο εφετείο και θα καταθέσει υπέρ των συναδέλφων. 

Και κατήγορος και μάρτυρας υπεράσπισης ταυτόχρονα λοιπόν!!! 

Η στάση της δημοτικής αρχής είναι υποκριτική. Θέλει να αποπροσανατολίσει και να αποκρύψει τη συνενοχή της και τη συμμετοχή της στην προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής. 

Όσοι χύνουν σήμερα κροκοδείλια δάκρυα, όσοι επιχειρούν να συνταιριάξουν τη βαρβαρότητα των κυβερνητικών μέτρων και της Ε.Ε. με τα συμφέροντα των εργαζομένων, όσοι ανέξοδα και υποκριτικά "χαϊδεύουν αυτιά και χτυπούν στην πλάτη τους εργαζόμενους", για να αποκρύψουν τη στήριξη που παρέχουν όλα τα χρόνια στην ακολουθούμενη αντεργατική πολιτική, έρχεται η στιγμή που δεν μπορούν να κρυφτούν. 

Δηλώνουμε στους εργαζόμενους ότι δεν πρέπει να έχουν καμιά αυταπάτη ότι η διοίκηση του δήμου θα σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης στον αγώνα τους, για να μη γίνει καμιά απόλυση, να μην περάσει κανένα αντεργατικό μέτρο, να μη χάσει κανένας τη δουλειά του. 

Τους καλούμε να βγάλουν συμπεράσματα από τη στάση της δημοτικής αρχής. Να δώσουμε μαζικά και οργανωμένα τις μάχες που έρχονται σε συμμαχία με τις υπόλοιπες λαϊκές δυνάμεις, για να ανατρέψουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζονται και μας επιβάλλουν κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση, δήμαρχοι και μονοπωλιακοί όμιλοι. 

Απαιτούμε :

Να μην προχωρήσει η δημοτική αρχή σε άσκηση έφεσης κατά της πρωτόδικης δικαστικής απόφασης.

Καμία απόλυση. Καμία διαθεσιμότητα. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Να επιστρέψουν στη δουλειά, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όλοι οι συνάδελφοι που είναι σε διαθεσιμότητα. Να αρθεί η διαθεσιμότητά τους οριστικά και αμετάκλητα.

Να γίνει τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου και να συμπεριληφθούν σ’ αυτόν όλες οι θέσεις των συναδέλφων.

Να διασφαλιστεί άμεσα η απρόσκοπτη μισθοδοσία τους.

Καμία επιχειρηματική δραστηριότητα στους ΟΤΑ.

     Ο Πρόεδρος             Η Γραμματέας

Μισηρλής Γεώργιος     Ζουρουφίδου Μαρία

δημοσίευσε ...