Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

ΔΗΛΩΣΗ του κου. ΤΑΚΗ ΑΒΡΑΜΙΔΗ (πρ. αντιδήμαρχου) σχετικά με τον διαχειριστικό έλεγχο στο Δήμο Πειραιά



Σχετικά με  τον έκτακτο Διαχειριστικό έλεγχο που πρόκειται να  ζητήσει ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος στο Δημοτικό Συμβούλιο της 25/1 ,για την περίοδο 2002-2010 έχω να δηλώσω τα παρακάτω :
1.Είναι γνωστό  ότι έκτακτο Διαχειριστικό έλεγχο  μπορεί να διατάξει ο Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου (άρθρο 169 Ν.3463/2006),καθώς και η Οικονομική Επιθεώρηση του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών μετά από αίτημα του Υπουργού Εσωτερικών ή του Γ.Γ Περιφέρειας (άρθρο 168 Ν.3463/2006) και ασφαλώς θα μπορούσε να ζητηθεί και από τον ίδιο το Δήμαρχο χωρίς να απαιτείται απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αφού δεν εμπίπτει στις ισχύουσες αρμοδιότητες του.
2.  Αναφορικά με την περίοδο της Αντιδημαρχίας μου στα οικονομικά του Δήμου Πειραιά  (18/1/2009-1/4/2010) όλες οι δαπάνες του  Δήμου  υπήχθησαν  στον προληπτικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το οποίο διενέργησε σύμφωνα με τη νομοθεσία που το διέπει και θεώρησε όλα τα σχετικά εντάλματα πληρωμών που είχα υπογράψει. ( Υπήρχαν δηλαδή  εγγεγραμμένες  σχετικές  πιστώσεις  στον προϋπολογισμό του Δήμου, τηρήθηκε  η προβλεπόμενη νόμιμη διαδικασία του λογιστικού των Δήμων και Κοινοτήτων και ήταν  πλήρη όλα τα δικαιολογητικά των δαπανών).
3. Συμπαρατάσσομαι ανεπιφύλακτα υπέρ του οποιοδήποτε έλεγχου στα οικονομικά του Δήμου Πειραιά, αλλά παράλληλα θεωρώ ότι κάτι τέτοιο δεν θα πρέπει να εντάσσεται στην λογική της επικοινωνίας και μόνον.  
 Πρωταρχικό καθήκον για τη Διοίκηση Β. Μιχαλολιάκου θα πρέπει να είναι η δημιουργία νέων εσόδων για τον Δήμο (Ο.Λ.Π, ΠΥΡΓΟΣ, ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ,κ.λ.π)και όχι η πρόσκαιρη και χωρίς καμία ουσία απόπειρα εντυπωσιασμού  της κοινής γνώμης, αφού ο Δήμος  θα χρεωθεί σύντομα με νέο δάνειο ύψους 4.672.707,87 ευρώ.
Τέλος υπενθυμίζω ότι αρμόδιος Αντιδήμαρχος για τα οικονομικά του Δήμου την περίοδο 2002-2006 ήταν ο σημερινός Αντιδήμαρχος οικονομικών και Αναπληρωτής Δημάρχου κ. Αναστάσιος Κάρλες. 
 πηγή : plateiaippodameias.blogspot.com 

δημοσίευσε ...